SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof. Dr. Yılmaz ve Ekibine Ödül

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:56:30
Prof. Dr. Yılmaz ve Ekibine Ödül
A- A+ PAYLAŞ
 
Sağlık Bakanlığı'nın 2012 14 Mart Tıp Bayramı Ödülleri'nin sahipleri belli oldu. Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştirilen yüz ve çift kol nakliyle Türkiye'nin gündemine oturan Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi, 'Yılın Sağlık Çalışanları' ödülüne layık görüldü. Bakanlık başarılı karaciğer nakilleri dolayısıyla İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof.Dr. Sezai Yılmaz (sağ baştaki) ile ekibini de ödüle layık buldu.
 
Sağlık Bakanlığı'nın 14 Mart Tıp Bayramı çerçevesinde her yıl düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği Yılın Doktorları Ödülleri'nin sahipleri belli oldu. Ödüller, 14 Mart 2012 Çarşamba günü ATO Congresium'da düzenlenecek toplantıyla sahiplerini bulacak. 2012 yılında "Yılın Doktorları" ödüllerinin yanı sıra Yılın Sağlık Çalışanları, Üstün Hizmet Ödülleri ve Altın Steteskop Medya Ödülleri'ne layık görülen isimler de belli oldu. 
 
81 ilden seçilen doktorlar, bu yıl da "Yılın Doktoru" ödülünü alacaklar. Kendi illerinde sağlık çalışmalarına yaptıkları katkı, sağlık hizmetindeki fedakarlıkları ve duyarlılıkları ile öne çıkan doktorlar Sağlık Bakanlığı tarafından "Yılın Doktoru" olmaya hak kazandılar. "Yılın Sağlık Çalışanları" kategorisinde Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaptıkları karaciğer nakillerindeki başarılarından dolayı Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve organ nakli ekibi ödüle layık görüldü. 
 
Ödül alacak olan bir başka ekip ise yaptıkları kol, yüz, rahim, kalp ve diğer nakiller ile Türkiye'nin gündeminde olan Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ömer Özkan ve nakil ekibi oldu. Bu arada Uşak Devlet Hastanesi'nden Uzm. Dr. Cenk Şahin Güler ve Dr. Zafer Aydın da aileleri organ bağışına ikna ettikleri için ödüle layık görüldüler. Van depremi sırasında yaptıkları çalışmalarla bütün Türkiye'nin takdirini kazanan sağlık çalışanları arasından seçilen 20 personele de "Yılın Sağlık Çalışanı" ödülü verilecek. 
 
2012 "Üstün Hizmet Ödülü" dalında da 3 bilim adamı öne çıktı. Tıp mesleğine uzun yıllardır hizmet eden Genel Cerrah Hüseyin Talha Demirağ, Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Güler ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hüsrev Hatemi, "Üstün Hizmet Ödülü" almaya hak kazanan isimler oldu. 
"Altın Steteskop Medya Ödülleri"nin çeşitli kategorilerde sahipleri de belli oldu. Bu alanda ödül alacak kurum ve isimler şöyle: 
 
"Film Dalında: Ömer Faruk Sorak'ın Aşk Tesadüfleri Sever filmi (Organ ve doku nakilleri ile ilgili doğru ve etkili mesajlarından dolayı) 
Dizi Dalında: Akasya Durağı (Dumansız Hava Sahası Projesi'ne katkılarından ötürü) 
Habercilik Dalında: Anadolu Ajansı (Sağlık haberlerine verdiği önem ve objektif haberciliğinden dolayı) 
Sağlık Programı: Sağlıklı Yaşam Programı'nın yapımcı ve sunucusu Hande Aydemir (Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın uygulamalarının doğru tanıtımı ve Sağlıklı Yaşam Anadolu'da Programı ile sağlığın Anadolu'daki sesi olduğu için) 
İnternet Sitesi: Pozitif Yaşam Derneği'nin internet sitesi www.pozitifyasam.org.tr 
Radyo Programı: Mansur El Sabah (Alem FM) 
Dergi: Medimagazin" 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız