SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof. Karatay'dan Obezite Çözümü

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:43:58
Prof. Karatay'dan Obezite Çözümü
A- A+ PAYLAŞ

Açıklamalarıyla sağlıkla ilgili birçok konuda ezber bozan Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, yeni kitabında bu kez diyabete çözüm sunuyor. Karatay'a göre şişmanlık, obezite ve diyabet birbirinden ayrılamaz hastalıklar.

‘Obezite ve Diyabete Çözüm Var’ adlı yeni kitabında Prof. Canan Efendigil Karatay, obezite ve diyabetin bağlantılı olduğunu, hatta çoğu kez bunlara kalp ve damar hastalıklarının da eşlik ettiğini söylüyor. Dolayısıyla beslenme ve yaşam biçimini yeniden düzenlemenin, birçok metabolik hastalıktan da kurtulmak anlamına geldiğini vurgulayan Prof. Karatay, kitabı yazmadaki amacını şöyle özetliyor:

“Bu kitabı yazmamın temel amacı toplumumuzda büyük sorun haline gelmiş olan şişmanlık, obezite ve diyabet denilen metabolizma bozukluklarının neden olduğu erken ölümlerin ve sağlık problemlerinin en ucuz ve kolay çözümünü göstermektir. Ayrıca cumhuriyet tarihinin en önemli halk sağlığı projelerinden biri olduğunu düşündüğüm, Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı Obezite ile Mücadele Programı’na naçizane bir destek vermektir.”

"YEDİKLERİNİZİ SORGULAYIN"

Prof. Karatay’ın verdiği bilgilere göre, Türkiye’de 20 milyon fazla kilolu, 20 milyon obez ve 10 milyon diyabetli insan var. Neredeyse hemen her evde bir obez ya da diyabetli görmek mümkün. Bunun en önemli nedeni ise sağlıksız ve yanlış beslenme.

“Halk sağlıksız besleniyor çünkü gerçekleri bilmiyor! Reklâmların ve toplu alışveriş kültürünün de etkisiyle, insanlar yediklerini sorgulamıyor. Market raflarını süsleyen paketli yiyecekleri, şekerli içecekleri sağlıklı (en azından zararsız) zannediyor” diyen Karatay, kitaplarını okuyanların hem kolayca zayıfladığını hem de kalıcı kilo verdiren geleneksel Türk mutfağıyla tanıştığını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız