SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof. Kınacı Su Genel Müdürü Oldu

A- A+ PAYLAŞ

Orman ve Su Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’ne hemşehrimiz Prof. Dr. Cumali Kınacı atandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi olan ve Çevre Ekonomisi, Su Kalite Yönetimi (Havza Yönetimi) Endüstriyel Atıksu Arıtımı alanlarında uzman olan Prof. Dr. Cumali Kınacı’nın bu göreve atandığına ilişkin 3’lü kararname Resmi Gazete’nin 30 Ekim Pazar günkü sayısında yayımlandı.

Prof. Dr. Cumali Kınacı Kimdir?

Orman ve Su Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’ne atanan Prof. Dr. Cumali Kınacı 1957 yılında Malatya’nın Erkenek Kasabası’nda doğdu. Liseyi Malatya Turan Emeksiz ve İzmir Atatürk Lisesi’nde okudu. 1975 yılında başladığı İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden 1980'de İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. Aynı fakültenin İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Sağlığı ve Teknolojisi Programı’ndan 1982'de yüksek lisans, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Mühendisliği Programı’ndan 1987'de doktora diploması aldı. Çevre Teknolojisi Anabilim Dalı’nda 1992 yılında doçent, 2003 yılında profesör unvanlarını aldı. 26.01.1981 tarihinden bu yana İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü'nde görev yapan Prof. Dr. Kınacı evli ve iki çocuk babası.

Prof. Dr. Cumali Kınacı’nın akademik çalışma alanları ise şöyle: Çevre Ekonomisi, Su Kalite Yönetimi (Havza Yönetimi) Endüstriyel Atıksu Arıtımı, Su ve Atıksu Arıtımı, Altyapı Planlama ve Tasarım Esasları, Filtrasyon, Biyolojik Arıtma Kinetiği ve Reaktör Hidroliği, Membran Biyoreaktörler.

Prof. Kınacı daha önce de yaklaşık 1 yıl yeni yapılanma ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesine katılan Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü görevini yürütmüştü.

Fotoğraf: ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız