SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Prof. Olmak 40 Yıllık Eğitimle'

A- A+ PAYLAŞ

İlköğretim okulu son sınıf öğrencilerini hayata hazırlamak ve meslek seçimlerinde rol model kişiler ile onlara rehberlik yapmak amacıyla düzenlenen Kariyer Günleri toplantılarına devam edildi.

Halk Eğitim Merkezi konferans salonundaki Kariyer Günleri Toplantısı'na İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ile İnönü Üniversitesi Malatya Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rıfat Güneş katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Biz sizlerden bir kısmınızın Meslek Liselerine kayıt yaptırmanızı istiyoruz. Bu meslek liseleri ile ilgili olarak bilgilendirme yapıyoruz. Hepinizin kendinize uygun olarak meslek seçimleri yapınız" dedi.

Malatya Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rıfat Güneş, profesör olmak için yaklaşık 40 yıllık bir eğitimin geçtiğini söyleyerek,"Sormuşlar yaşlı bir teyzeye 1950'li yıllar da, 'kızını kime vermek istersin' diye. Ben 'Kızımı İsmet Paşa'nın oğluna vermek isterim' demiş. Sormuşlar, 'Kimin kızını istersin', oda 'İmkanım olsa İsmet Paşa'nın kızını da oğluma isterim' demiş. Her anne ve babanın mutlaka bir takım istek ve talepleri var. Çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek ve okutmak isterler. Hiç bir mesleğin diğer bir meslekten fazla bir üstünlüğü yok. Bir üniversitenin başka bir üniversiteden farkı yoktur. Tamamen öğrencinin kendisine kalmış, kendi beceri ve kendi çalışkanlığı ve kendisini ortaya koyduğu düşünceler önemli. Artık üniversiteden mezun olan öğrencilerimiz büyük bir yekun teşkil ediyorlar. Dolayısıyla iş bulma konusunda sıkıntı yaşanıyor. Bunun da temel sebebi, plansızlık ve bilinçli tercih yapmamaktır. Son yıllarda görüyorum ki, Meslek Liselerine öğrencilerin büyük bir ilgisi var" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er'de, "Kafanıza öğretmen olmayı koymuşsanız, mühendis olmak istiyorsanız, gereken gayreti ortaya koymanız gerekiyor. Hedefiniz olmayınca, kafanızda proje olmayınca o noktaya ulaşmanız mümkün değildir. kendiliğinde bir şey olmuyor, bir şeyi istemek gerekiyor. Hedeflediğiniz bir takım okullar olmalıdır. Hedeflemezseniz, hedefinize varma imkanınız çok zor olur. Eskiden şartlar çok ağırdır. Günümüzde imkanlar daha çok iyi. Anne ve babalar, imkansızlıklar içerisinde
imkanlar oluşturuyor" ifadelerini kaydetti.

Er ve Güneş, öğrencilerden gelen soruları da yanıt verdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız