SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'''Profesörsüz Üniversite İddiası Doğru Değil..''

A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hacı Duran, "Profesörsüz Üniversiteler" haberinin Adıyaman bölümünün gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Adıyaman'da İnönü Üniversitesi'ne bağlı bir Fen-Edebiyat Fakültesi, bir Sağlık Meslek Yüksek Okulu ve bir de Meslek Yüksek Okulu bulunuyor. Aynı kentte, ayrıca Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı Eğitim Fakültesi bulunuyor.

Yeni açılacak üniversitelerle ilgili haberin yer aldığı milliyet.com.tr sitesinde, İnönü Üniversitesi'ne bağlı fakültenin kadro durumu söz konusu edilerek, Adıyaman'daki üniversitenin profesör ve doçentinin bulunmadığı, 3 yardımcı doçentin görevli olduğu belirtilmişti.

EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANININ AÇIKLAMASI..

Adıyaman Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Duran; Malatyahaber.com'a da gönderdiği açıklamada, ANKA haber ajansı mahreciyle Milliyet Gazetesi WEB sitesinde yayınlanan Profesörsüz üniversite başlıklı haberin Adıyaman’la ilgili olarak gerçekleri yansıtmadığını belirtti.

Prof. Dr. Hacı Duran yaptığı açıklamada Adıyaman’da bulunan Gaziantep üniversitesine bağlı fakültelerde ve yüksek okullarda bulunan akademik kadrolu elemanların değerlendirmeye alınmadığını söyledi.

Adıyaman’daki fakülte ve yüksek okullarda akademik kariyeri olan ve akademik çalışma yapan öğretim elemanlarının dağılımının, öğrenci sayılarının ve fiziki donanımın bir üniversitenin alt yapısını oluşturacak yeterlilikte olduğunu belirten Duran, öğretim üyesi sayısının şu şekilde olduğunu belirtti:

"Gaziantep üniversitesine bağlı fakülte ve yüksek okullarda 12 tane akademik kariyeri olan öğretim üyesi vardır. Bunlardan bir tanesi Profesör,. bir tanesi Doçent, 10 tanesi ise yardımcı doçenttir. Doktorasını tamamlamak üzere olan 8 tane de araştırma görevlisi bulunmaktadır.

İnönü üniversitesine bağlı fakülte ve yüksek okullarda ise kadrolu üç tane yardımcı doçentin yanı sıra doktorasını tamamlamış olan ve kadro sorunundan dolayı birkaç yıldır henüz ataması yapılamayan üç tane de doktor öğretim görevlisi bulunmaktadır.

Bu durumda Adıyaman genelindeki fakülte ve yüksek okullarda akademik kariyeri olan toplam 18 tane öğretim üyesi bulunmaktadır. Doktorasını bir yıl içinde tamamlayacak olan 8 araştırma görevlisini de bu sayıya ilave ettiğimizde toplam 24 tane akademik kariyeri olan öğretim üyesi bulunmaktadır."

Beş yıldır Gaziantep Üniversitesi Adıyaman Eğitim Fakültesi dekanlığını yapan Prof. Dr. Hacı Duran akademik kariyeri olan öğretim üyelerini Adıyaman’a getirmekte zorlanmadığını, bu güne kadar doçent, yardımcı doçent ve profesör düzeyinde olan bir çok öğretim üyesinin kadrolarına geçmek için müracaatta bulunduğunu belirtti.

Yeterli sayıda kadro tahsisi yapılamadığından bu elemanları alamadığına üzülen Dekan Duran, şayet üniversite kurulursa kadro sıkıntısı çekmeyeceklerini ve çok kısa zamanda bir çok Profesör., Doçent ve Yardımcı Doçentin kadrolarına katılacağını ifade etti.

Bir profesöre ve doçent’e düşen öğrenci sayısı düşünüldüğünde Adıyaman Eğitim Fakültesinin durumunun Samsun, Konya,Balıkesir, Bolu, Denizli, Sivas, Muğla, Mersin Elazığ, Van, Çanakkale üniversitelerine Bağlı Eğitim Fakültelerinden ve hatta Trabzon Fatih Eğitim Fakültesi ile İstanbul Atatürk Eğitim Fakültesi’nden daha iyi olduğunu belirten Prof. Dr. Duran Türkiye genelindeki Eğitim Fakültelerinde bir yardımcı doçente düşen öğrenci sayısı 137 iken Adıyaman Eğitim Fakültesinde bu sayının 97 olduğunu belirtti.

Adıyaman’da bir üniversitenin kurulması için gerekli şartların hazır olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hacı Duran Vehbi Koç Vakfı’nın Adıyaman’da bir fakülte binasının yapmasını da bu alandaki gelişmelere örnek gösterdi.

Hükümetin Adıyaman’da bir üniversitenin kurulması konusundaki kararının bölge şartlarına uygun olduğunu belirten Prof. Dr. Duran bölgedeki demografik ve ekonomik gelişmelerin bir üniversitenin kurulmasını kaçınılmaz kıldığını ve hükümetin kararını desteklediğini açıkladı.

FOTOĞRAF: Adıyaman Eğitim Fakültesi binası..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız