SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Profesörsüz Üniversitelerden Biri de Orası..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'ne bağlı olarak eğitim veren Adıyaman Fen- Edebiyat Fakültesi, "Adıyaman Üniversitesi" oluyor. Adıyaman'da kurulacak üniversitenin profesör ve doçent öğretim üyesi bulunmadığı, 3 yardımcı doçentin görev yapacağı belirtiliyor. Adıyaman'da İnönü Üniversitesi'ne bağlı bir fakültenin dışında, bir Sağlık Meslek Yüksek Okulu, bir de Meslek Yüksek Okulu bulunuyor.

milliyet.com.tr'de, ANKA ajansı kaynaklı olarak "Profesörsüz Üniversiteler Geliyor" başlığıyla verilen haberde şöyle deniliyor:

"AKP iktidarının, eleştirilere karşın kurmakta kararlı olduğu 15 yeni üniversite var olan 11 üniversitenin parçalanmasıyla açılacak; yeni üniversitelerinin 2’sinde bir tek profesör bile bulunmuyor.

ANKA’nın, hükümet tarafından 2005-2006 eğitim-öğretim yılında açılması amaçlanan 15 yeni üniversiteye ilişkin ÖSYM verilerinden edindiği bilgiye göre, yeni üniversiteler var olan 11 üniversitenin bölünmesiyle kurulacak. Buna göre, yeni üniversitelerden 6’sı iki üniversitenin bölünmesiyle elde edilirken, geriye kalan 9 yeni üniversite de 9 üniversite bünyesinden çeşitli fakültelerin ayrılmasıyla açılacak.

KTÜ VE GAZİ ÜÇER ÜNİVERSİTE DOĞURACAK

Bünyesindeki bazı fakültelerin ayrılmasıyla birden fazla üniversite çıkartacak iki üniversite bulunuyor. Trabzon’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) bünyesinden Rize, Giresun ve Ordu üniversitelerini çıkarırken; Gazi Üniversitesi’nden Kastamonu, Kırşehir ve Çorum üniversiteleri kurulacak.

Kastamonu Üniversitesi’ne, Ankara Üniversitesi’nin meslek yüksek okulu da katılacak.

Yeni yükseköğretim kurumları arasında yer alacak Düzce Üniversitesi Bolu’daki Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin; Tekirdağ Üniversitesi Edirne’deki Trakya Üniversitesi’nin; Uşak Üniversitesi Afyon’daki Kocatepe Üniversitesi’nin, Aksaray Üniversitesi Niğde Üniversitesi’nin, Yozgat Üniversitesi Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi’nin; Erzincan Üniversitesi Erzurum’daki Atatürk Üniversitesi’nin; Adıyaman Üniversitesi Malatya’daki İnönü Üniversitesi’nin; Burdur Üniversitesi Isparta’daki Süleyman Demirel Üniversitesi’nin; Amasya Üniversitesi de Samsun’daki Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin bünyesinden ayrılacak fakültelerle kurulacak.

PROFESÖRSÜZ ÜNİVERSİTELER GELİYOR

Öte yandan istatistiklere göre yeni üniversitelerin bünyelerine alacakları fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında şu anda görev yapan öğretim üyesi sayısı 589. Bunlardan 77’si profesör, 55’i doçent, 457’si ise yardımcı doçent kadrosunda görev yapıyor.

Yeni üniversitelerin bazılarında hiç profesör bulunmazken bazılarında 38 profesör bulunuyor. Verilere göre, Amasya ve Adıyaman üniversiteleri açıldıkları zaman bir tek profesöre bile sahip olamayacak. Adıyaman Üniversitesi bünyesinde doçent de bulunmazken, 3 yardımcı doçentle göreve başlayacak.

Yeni üniversiteler içindeki Erzincan, Rize, Giresun ve Kastamonu’da ise sadece 1’er profesör var. Kırşehir Üniversitesi bünyesine alacağı fakültelerle 2, Aksaray ve Burdur 3’er, Çorum ve Ordu 4’er, Uşak 5, Kastamonu ise 18 profesör ile göreve başlayacak. Yeni üniversiteler arasında en fazla profesör Tekirdağ’da yer alacak. Tekirdağ Üniversitesi’nden ziraat fakültesinden kaynaklı olarak 32 profesör, 10 doçent, 58 de yardımcı doçent görev yapacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız