SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Profesörün Zorla Seksi Kamerada

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:12:59
Profesörün Zorla Seksi Kamerada
A- A+ PAYLAŞ

Polis tarafından Ocak ayında gerçekleştirilen operasyondan sonra tutuklanan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Önder Ç.'nin 60 yıla kadar hapsi istendi. Yasadışı kürtaj yaptıkları, rüşvet aldıkları gerekçesiyle  özel bir hastanenin başhekimi olan Doç.Dr. Şeyma H. ile birlikte tutuklanan Önder Ç. hakkında aralarında üniversitedeki odasında kadınlarla cinsel ilişkiye girdiğine dair bilgilerin de olduğu "korkunç" iddialar, hazırlanan iddianamade yeraldı.Malatya’da 4 ay önce gerçekleştirilen kürtaj operasyonunda tutuklanan profesörün hasta kadınlara yönelik cinsel saldırılarının polisin mahkeme kararı ile odasına koyduğu kamerayla kaydedildiği ortaya çıktı. Ayrıca, Prof.Dr. Önder Ç.'nin evlilik dışı ilişki nedeniyle oluşan 12- 22 haftalık hamileliklerin yanı sıra kritik operasyonları, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde "kayıt dışı" ya da "başka teşhis"le kaydettirip yasadışı olarak sonlandırdığı, buna bazı personelin de bildikleri halde gözyumdukları öne sürüldü.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin “kürtaj yaptıkları ve haksız kazanç sağladıkları” iddiasıyla gerçekleştirdiği operasyonun ardından; İnönü Üniversitesi Kadın Doğum Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Önder Ç., özel bir hastanede çalışan kadın doğum uzmanı Doç. Dr. Şeyma H., özel hastanenin rüşvete aracılık eden anestezi teknisyeni Ö.A. ve daha sonra evlendiği kadına kürtaj yaptırıp rüşvet veren M.B.'nin tutuklu; rüşvet veren, kürtaj olan, aracılık eden T.K., M.B., E.T.K., G.Ö., Ü.Ö., E.A.T., T.G. ve B.Y.'nin de tutuksuz yargılandığı davanın iddianamesi, Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi.

İddianamede Prof. Dr. Önder Ç. “5 kez rüşvet almak”, Doç. Dr. Şeyma H. “birden fazla çocuk düşürtme, rüşvete ve çocuk düşürtmeye aracılık, dolandırıcılık”, Ö.A., “rüşvete ve çocuk düşürtmeye aracılık”, M.B. “rüşvet verme, kürtaja aracılık”, T.K. “rüşvete ve kürtaja aracılık”, M.B., “rüşvete aracılık”, G.B., D.Ö., G.Ö. ve E.A.T. ise “kürtaja rıza göstermek” Ü.Ö., B.Y., E.T.K. ve T.G. “kürtaja aracılık”la suçlanıyor. Doç.Dr. Şeyma H.'nin başhekimi olarak görev yaptığı ve onun hastanenin yönetiminin bilgisi dışında ve kayıtlara geçirilmeden yaptığı işlemlerden elde ettiği gelirle dolandırdığı  ifade edilen özel hastane de, iddianamede mağdur olarak yeraldı.

İddianamade, “Önder Ç. ile Şeyma H. arasında yaklaşık 12 yıllık bir gönül ilişkisinin bulunduğu, birbirleri ile çok sıkı irtibatlar içerisinde oldukları, Önder Ç.’nin bölümdeki tek profesör olmasını hastalar üzerinde çok etkin bir şekilde kullandığı, bulunduğu makamı rüşvet (maddi ve cinsel menfaat anlamında), cinsel saldırı, görevi kötüye kullanma ve kürtaj suçları açısından kullandığı, bu anlamda bir dizi yasal olmayan eylemler gerçekleştirdiğinin tespit edildiği, kendisine gelen özellikle tüp bebek ve nitelikli müdahale edilmeyi gerektiren hastaların çaresizliğinden ve güç durumda olmalarından faydalanarak kimisinden para anlamında menfaat temin ettiği, kimisinden de cinsel ilişki istemek, kendisine yapılacak cinsel eylemlere rıza göstermek şeklinde cinsel menfaat sağladığı, konunun daha iyi anlaşılması açısından her şüpheli ile ilgili olarak her şüphelinin eylemlerinin ayrı ayrı bölümde izah edilmesinin faydalı olacağı değerlendirilmekte” ifadeleri kullanıldı.

İddianamede Kaçakçılık ve Organize Suçlarla mücadele Şubesi’nin mahkeme kararı ile Önder Ç.’nin odasına ses ve görüntü kaydı yapabilen kamera yerleştirdiği ve doktorun hastalarından ve kürtaj yaptığı kadınların yakınlarından rüşvet aldığı anların görüntü ve ses ile kameraya kaydedildiği belirtildi.

Prof. Dr. Önder Ç.’nin gözaltına alındığı gün kürtaj yaptığı bir kadının yakınlarından istediği paradan 5 bin TL’nin aracına konulması esnasında suçüstü yakalandığının belirtildiği iddianamede, zanlının çok sayıda kadınla Turgut Özal Tıp Merkezi’ndeki odada cinsel ilişkiye girdiği ve polisin odasında ele geçirdiği 11 ayrı kullanılmış prezervatifte 5 ayrı kadının DNA’sının bulunduğu belirtildi.

Prof. Dr. Önder Ç.’nin, muayene odasında kadın hastalarıyla görüşürken kapıyı kilitleyerek, "Rahat ol, senin ameliyatını bizzat ben yapacağım, iyileşeceksin. Saçların çok güzel, gözlerin çok güzel, seni arzuluyorum, ameliyattan sonra da seninle görüşmek istiyorum" şeklinde konuştuğu, kadınlara yaptığı cinsel saldırılardan bazılarının polisin mahkeme kararıyla odaya yerleştirdiği kamera tarafından kaydedildiği belirtildi.

İddianamede ayrıca, zanlının bir hastasına cinsel saldırıda bulunurken, "Sen mutlu olmak istiyorsan, bebeğinin olmasını istiyorsan, benim de biraz mutlu olmam lazım. Bu durumda senin için yapılacak bir şey varsa da ben yapamam. Sen bebek sahibi olmak istemiyor musun? İstiyorsan beni de göreceksin" dediği belirtildi.

İddianamede, Prof.Dr. Önder Ç.'nin Malatya'daki çeşitli bankalarda 2 milyon 738 bin 638 lira, yine Doç.Dr. Şeyma H.'nin Malatya'daki 6 bankada 365 bin 183 lira paralarının bulunduğu, Prof.Dr. Önder Ç.'nin hesabındaki paraların bir bölümünün maaşı 30 bin lira olan ve birlikte iş yapmayı düşündükleri Doç.Dr. Şeyma H.'ye ait biriken para olduğunu söylediği, ancak özel hastaneden sorulduğunda Doç.Dr. Şeyma H.'nin maaşının 6 bin 500 lira olarak bildirildiği, yine Önder Ç. ve eşinin 2009 yılında üniversiteye bildirdiği mal beyanında belirttiği varlığa karşın, kendisine ve eşine ait maaşlarla bankada saptanan paranın biriktirilemeyeğinin ve bu paranın rüşvet vs. gibi haksız kazançla elde edildiği değerlendirmesinin yapıldığı, iki doktorun hesaplarındaki paralar ile iddianamede belirtilen olaylara konu olan rüşvet paralarının zor alımına karar verilmesinin de talep edildiği belirtildi.

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız