SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Programdan Sonra Gezi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:20:09
Programdan Sonra Gezi
A- A+ PAYLAŞ

Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği Malatya’da 5 gün süren ‘Hastane İnfeksiyonları Eğitim Programı’ (HİEP 2013) düzenledi. Programın ardından Malatya’nın tarihi yerlerinden Arslantepe ve Battalgazi ilçesi gezildi.

Aynı zamanda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi eski rektörü olan Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bakır ile organizasyonu düzenleyen İnönü Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bayındır, eğitim programını Anadolu’nun en güzel kentlerinden biri olan Malatya’da yapmaktan mutluluk duyduklarını belirttiler.

Hazırlık çalışmalarının aylar önce başladığı belirtilen eğitim programı 10-14 Nisan tarihleri arası Anemon Otelde gerçekleştirildi. Program öncesinde çeşitli kurslar da verildi. Program hakkında http://www.hiep2013.org/ sitesinde geniş bilgi yer alıyor.

Programa 1’i Azerbaycan’dan olmak üzere yaklaşık 400 bilim adamının katıldığı belirtildi.

Malatya’yı Gezdiler

Eğitim programının ardından konuklar Orduzu beldesinde bulunan Arslantepe höyüğü ile Battalgazi (Eski Malatya) ilçesini ziyaret ettiler. Gezi sırasında heyete İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Ali Cengiz ile Turizm Araştırmacısı Bülent Korkmaz eşlik ederek Malatya hakkında çeşitli bilgiler aktardılar.

Konuklar Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayında müzik dinletisiyle ağırlandı. Ardından Sanat Sokağından (Çukurpınar Mahallesi) geçerek Konukevine giden konuklara gözleme ikram edildi.

Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayındır, eğitimin amacına ulaştığını ve katılımcıların bundan duyduğu memnuniyeti kendilerine ilettiğini belirtti. Bayındır, Battalgazi Kaymakamlığı ve Belediyesine de göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız