SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Programlarımız Devam Edecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:30:44
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Girişimcilik Semineri ve Sertifika Töreni düzenlendi. Son 4 yılda toplam bin 63 iş arayana girişimcilik eğitimi verildiği bildirildi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu sertifika töreni, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Salonu’nda gerçekleştirildi. Programda konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Nebahat Duran, “Ülkemizin en önemli sorunlarından birisi olan işsizlik sorunuyla mücadelede etkin bir rol üstlenen Kurumumuz; bir taraftan işsizliğin önlenmesine yardımcı olacak hizmetler üretip işsizlik sigortası faaliyetlerini yürütürken, diğer taraftan da istihdamın korunması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için hizmetler sunmaktadır. Bu manada aktif istihdam politikaları oluşturmak, iş ve meslek analizleri yapmak, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri vermek, işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik işgücü yetiştirme, mesleki eğitim ve işgücü uyum programları geliştirmek, işgücünün yurt içinde ve yurt dışında uygun oldukları işlere yerleştirilmesine aracılık etmek gibi görevler üstlenmiştir. Kurumumuz tarafından yürütülen aktif istihdam politikalarından birisi de, Kuruma kayıtlı kişilerin iş kurmalarını ve işlerini devam ettirmelerini sağlamak üzere düzenlenen Girişimcilik Programlarıdır. Söz konusu programdan faydalanmak için, kuruma kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, girişimcilik eğitim programında aynı modülden daha önce yararlanmamış olmak gerekmektedir” diyerek, “ Kurumumuz tarafından 2011 yılından bugüne kadar toplam bin 63 iş arayana girişimcilik eğitimi verilmiştir. Önümüzdeki yıllarda da girişimcilik programlarımız devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Kurslara katılan Ayetullah Geçen ve Nurettin Bukte, kursa katılıp iş kurmalarıyla ilgili bilgi aktardı.

Diğer yandan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde görevli meslek danışmasını Bekir Doğan da “iş arama becerileri ” konulu seminer verdi.

Programın son bölümünde, kurslara katılan 225 kişiye sertifikaları, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Nebahat Duran, Şube Müdiresi Sevda Boztaş, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gürcü, diğer ilgili ve yetkililer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız