SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Proje 90 Milyon TL

A- A+ PAYLAŞ

20 adet Engelsiz Yaşam Merkezi'nin bu yılın yatırım programına alındığı ve proje tutarının 90 milyon TL olduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) çocuk, yaşlı, özürlü gibi toplumun dezavantajlı bütün bireylerine ulaşma çabasında olduğunu belirtti. Ölmeztoprak, Bayburt, Osmaniye, Ordu, Siirt, Diyarbakır, Kilis, Mardin, Giresun, Sivas, Tokat Turhal, Bitlis, Çorum, Ardahan, Malatya, Zonguldak Devrek, Erzurum, Adana Karaisali, Artvin Ardanuç, Kırıkkale ve Denizli illerinin yatırım programında olduğunu, 2011 yılında Siirt,
Kilis, Adana Karaisali ve Çorum illerinde Engelsiz Yaşam Merkezleri'nin faaliyete geçeceğini, Malatya'da dahil toplam 9 ilde ise bu merkezleri Toplu Konut İdaresi'nin(TOKİ) yapacağını ifade etti.

SHÇEK'in 9 yıl önce 121 milyon TL olan bütçesinin her yıl belirli oranda artırılarak bu yıl için 3 milyar 275 milyon liraya kadar çıkarıldığını anlatan Ölmeztoprak, bütçedeki bu artışın hizmet yelpazesi yansıdığını, bunun en basit örneğinin evde bakım ücreti ödemeleri olduğunu, engelli çocuk ve yaşlılara bakan birinci derecedeki yakınlara her ay para ödendiğini ve bu ödemeden yararlanan kişi sayısının 270 bin'i bulduğunu kaydetti.

Önceden 20-30 özürlüye bir bakıcı hizmet ederken, günümüzde bu sayının 5'e kadar gerilediğini söyleyen Ölmeztoprak, "Daha önce kurum bakımında olan çocuk sayısı 24 bin civarındaydı. Şimdi bu sayı 10 bine kadar düştü. Burada da sevindirici bir düşüş var. Eve Dönüş Projesi ile çocuklarımıza kendi ailelerinin yanında bakım imkanı sağlanmaktadır. Malatya'da koruyucu ailelerin yanında bölgemizdeki çocuklarımız bulunmaktadır. Çünkü ne kadar güzel mekanlarda, ne kadar kaliteli hizmet verilirse verilsin bir çocuğun ailesinin yanında büyümesi çok daha değerlidir. Kurum yerine ailesinin yanında bakılan çocuklara yapılan aylık ödemeler okul dönemi ve dışında farklılık gösteriyor. Ortalama alındığında ise aylık 390 TL gibi bir rakama tekabül ediyor. Bu çocukların yanı sıra, yaşlılıktan ya da engelinden dolayı kendi kendine bakacak durumda olmayanlara da 'evde bakım ücreti' adı altında ayrıca asgari ücret düzeyinde birinci derecede yakınlara ödeme yapılmaktadır. Çünkü bir yaşlıya ya da özürlüye kendi ailesinden daha iyi kimse bakamaz. Verilen bu para bir ücret değil aslında bir destek mahiyetindedir dedi.

Ölmeztoprak, Malatya'da 16 dönümlük bir arsa üzerine 60 kişilik Engelsiz Yaşam Merkezi kurulması çalışmasının devam ettiğini ve 10 ilde yapım çalışmaları devam eden merkezlere 7 milyon 300 bin TL ödenek ayrıldığını ve ülke genelinde bu sayının 93 olduğunu kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız