SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Proje Başarıyla Tamamlandı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:06:09
A- A+ PAYLAŞ

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) tarafından hazırlanan, "Yeni Büyükşehirlerin Yerel Yönetim Uygulamalarını AB Standartlarında İncelemeleri" başlıklı AB projesinin tamamlandığı belirtilerek, bu kapsamda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

BİLSAM'dan yapılan açıklama şöyle:

"Avrupa Birliği Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP)  Leonardo Da Vinci (LDV) hareketlilik projeleri kapsamında 2013 yılı proje teklif çağrısı döneminde BİLSAM Ar-Ge ve Proje Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan “Yeni Büyükşehirlerin Yerel Yönetim Uygulamalarını AB Standartlarında İncelemeleri” başlıklı AB projesi başarıyla tamamlandı.

BİLSAM’ın koordinasyonunda Avrupa’dan Almanya’nın Essen ve Duisburg, Hollanda’nın Amsterdam ve İspanya’nın Sevilla şehirlerinden toplam 6 alıcı ortak kurum; Malatya, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri ile Van Valiliği başta olmak  13 yerel kurumun işbirliğiyle hazırlanan proje 3 hareketlilikten oluştu.

BİLSAM Araştırma Merkezi, Malatya Araştırmaları Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi: 

Eğitim Program kapsamında Proje ile 15 katılımcı Almanya’ya 14 katılımcı Hollanda’ya 11 katılımcı İspanya’ya gitti. Almanya’da Essen Belediyesi’de görevli Protokol ve Halkla İlişkiler Müdürü Mr. Glup,  Şehir Bölge Planlama Uzmanı Mrs. Mayer ve Köln Belediyesi Europe Direct yöneticisi  ile Hollanda’da Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West  (yeni batı) belediyesinden belediye başkanı Achmed Baadoud ve 7 kişilik ekiple; Stadsdeel Alkmaar (Alkmaar Belediyesi) dan belediye başkan yardımcısı ve   7 kişilik bir ekiple; İspanya Sevilla’da Sevilla Belediyesi ulaşım dairesinden sorumlu yetkiliyle  programlar dahilinde görüşüldü, kurumlar hakkında  genel bilgiler alındı. Yapılan çalışmalarla ilgili sinevizyon gösterileri şeklinde  ve  tercüman aracılığı ile karşılıklı soru-cevap  formatında konuklara sunum yapıldı. Kurum temsilcileri katılımcıları uygulama alanlarına götürerek Yerel Yönetimlerin işleyiş  ve uygulamalarını içeren  Çağdaş Yönetim Teknikleri, Altyapı Hizmetleri,  Ulaşım,  Çevre Düzenlemesi,   İmar ve Konut Yapımı, Sosyal ve kültürel Yaşam gibi ana başlıklar hakkında bilgiler alındı. 

Yapılan çalışmalar kapsamında bilgi alma, incelemelerde bulunarak programlar arasında karşılaştırmalar yapıldı. İyi örnekler ve model uygulamaları görüp video ve fotoğraflayarak kayıt altına alındı. Yerel yönetimlerle ilgili diğer resmi ve özel kurumlar  ile STK’lar  ziyaret edildi. 

Proje kapsamındaki deneyimler toplantılar, sunumlar, ziyaretler ve yazılı görsel medya aracılığıyla yaygınlaştırma faaliyetleri devam etmektedir. 

Katılımcılar İspanya’nın Sevilla, Granada, Cordoba, Cebeli Tarık Boğazı; Almanya’ nın Essen, Düsseldorf, Düisburg, Köln, Frankfurt, Stuttgardt kentleri, Hollanda’ nın  Amsterdam kenti ile Belçika’da Lahey ile Başkenti Brüksel’ de bulunan AB Parlamentosunu da ziyaret ederek parlamentonun çalışma   sistemi hakkında uygulamalı bilgiler alındı. Ziyaretler kapsamında gezilen ülkelerin  sosyal, kültürel çalışmaları, yabancı dillerini, iletişim ve bilişim teknolojilerini kullanma becerilerini geliştirme, Avrupa’nın kültürünü ve sosyal yaşantısını tanıma fırsatı buldular. Ayrıca İncelemeler kapsamında   ziyaret edilen ülkelerdeki katılımcılara  yönelik kendi  kültürümüzün ve kurumsal işleyişimizin de tanıtılmasına önem gösterildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız