SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Proje Bekliyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programından çiftçilerin yararlanması istendi.

Malatya Tarım İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Program Çerçevesinde Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliği 30 Ekim 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan proje teklifleri, bu tarihten itibaren altmış gün içerisinde İl Müdürlüğüne teslim edilecektir.

Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, toplu basınçlı sulama sistemlerinin geliştirilmesi, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amaçlanmaktadır.

Program; Ekonomik Yatırımlar ve Toplu Basınçlı Sulama Sistemi Yatırımları konularını kapsamaktadır.
Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar ile bu tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesisleri; Alternatif enerji kaynakları kullanan seraların yapımına yönelik yatırımlar hibe desteği kapsamında değerlendirilecektir" ifadeleri kullanıldı.

"Hazırlanacak proje başvuruları gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılacaktır. Ekonomik yatırımlara yönelik proje konularına başvurabilecek gerçek ve tüzel kişilerin idari ve mali açıdan tamamen kamudan bağımsız olması gerekir. İl özel idaresi ve belediyeler gibi kamu kurum ve kuruluşları, bunların vakıf, birlik benzeri teşekkülleri ile bunların içinde bulunduğu ortaklıkların başvuruları program kapsamında değerlendirilmeyecektir. Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarı, gerçek kişi başvurularında 100 bin TL, tüzel kişi başvuruları için ise 500 bin TL olup hibeye esas proje tutarının yüzde 50 sine hibe yoluyla destek verilecektir" denilen açıklamanın son bölümünde şunlar belirtildi:

"Toplu basınçlı sulama sistemi projelerinde ise Köylere hizmet götürme birlikleri ile sulama kooperatiflerince hazırlanan projelerin hibeye esas proje tutarının yüzde 75'ine hibe yoluyla destek verilir. Program kapsamında, başvurusu alınan projelerin incelenmesi ve ilk değerlendirmeleri İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılacaktır. Uygun olan başvurular, "Genel Değerlendirme Cetveli" kriterlerine göre puanlandırılacaktır.

Programın finansmanı için tahsis edilmiş ödenek tutarının, ekonomik faaliyetler ve basınçlı sulama yatırımlarına kullandırılacak oranı merkez proje değerlendirme komisyonu tarafından yapılacaktır. Bu değerlendirmede, bütçe durumuna göre Bakanlık, Türkiye İstatistik Kurumu ve Devlet Planlama Teşkilatının belirlemiş olduğu illerin tarım alanı, kırsal nüfus, tarımsal üretim değeri, sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi ile başvuru proje sayıları dikkate alınarak yapılacak hesaplama ile Genel Müdürlükçe
belirlenecek sayıda projeye onay verilecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız