SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Proje Dalında 1. Oldu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:41:33
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Darende İlçesi Sadrazam Mehmet Paşa İlçe halk Kütüphanesi sosyal proje dalında Türkiye birincisi oldu. Türkiye genelindeki bin 280 Kütüphane arasında, kullanım koşulları, fiziki şartlar ve okuyucu sayısına göre ilk 78'e giren kütüphane, daha sonra 17. ve daha sonra da sosyal proje uygulamasında Türkiye birincisi oldu. 

Kütüphanenin bu başarısı nedeniyle yeni bir bilişim teknoloji sınıfı oluşturuldu ve bu sınıfa Microsoft firması tarafından 8 adet bilgisayar hediye edildi.

Bu başarı vesilesiyle düzenlenen programda konuşan Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş “Kütüphanemizin öncelikli amacı, toplulukta süregelen gelenek, yaşayış ve sanat varlıklarından oluşan maddi ve manevi değerlerin tümünü içeren kitapları okumak, okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmaktır. Toplumun bilgili ve kültürlü yetişmesini sağlamak üzere kurulan kütüphaneler de okuyucuya en iyi hizmeti verebilmek için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır” dedi.

Düzenlenen programa Kaymakam Bünyamin Kuş, Belediye Başkan Yardımcısı Tacettin Ateş,İlçe Jandarma Komutanı Rauf Özgenç, İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse, Darende Kadınlar Derneği Başkanı Nuray Ateş, Siyasi Parti ve STK temsilcileri, Kurum ve daire amirleri ile bayanların yoğunlukta olduğu kütüphaneden faydalanan vatandaşlar katıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız