SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Proje Değil, 'İşlem' İptal!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:28:28
Proje Değil, 'İşlem' İptal!.
A- A+ PAYLAŞ

İhale süreci devam eden Kuzey Çevreyolu’nun yapımı için ihaleye girecek şirketlerin belirlenmesi amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü’nün  “ön yeterlik” başvuruları üzerine yaptığı değerlendirme işleminin Kamu İhale Kurumu tarafından “mevzuata uyulmadığı” gerekçesiyle iptal edildiği, değerlendirme işleminin yeniden yapılmasına karar verildiği ortaya çıktı.

Kuzey Çevreyolu Projesi’nin iptal edildiği yönündeki iddiaların aksine, Kuzey Çevreyolu’nun yapım ihalesine girecek olan şirketlerin belirlenmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü Program ve İzleme Dairesi Başkanlığı’nın “ön yeterlik” işleminin yeniden yapılması için Kamu İhale Kurumu’nun vermiş olduğu kararlar olduğu belirlendi.

“MEVZUATA UYGUN OLARAK YENİDEN YAPILMALI”

Kamu İhale Kurumu’nun ihaleye girmek isteyen Şenbay Madencilik Turz. İnş. Nak. San. ve Tic. A.Ş., Yapı STS İnş. Taah. Mad. San. ve Tic. A.Ş., AGA Ener. Nakl. Mad. İnş. San. ve Tic. A.Ş.  ve Elitbay İnşaat Danışmanlık Otomotiv İç ve Dış Ticaret Ltd. Şirketi’nin yaptığı ayrı başvuru üzerine 27 Mayıs 2015 tarihinde verdiği karar şu şekilde:

“…bahsi geçen iş deneyim belgesinin geçersiz sayılarak ön yeterlik başvurularının yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir. Sonuç olarak, yukarıda belirtilen mevzuata aykırılıkların düzeltici işlemle giderilebilecek nitelikte olduğu tespit edildiğinden, Tekfen İnş. ve Tes. A.Ş. tarafından sunulan ve Katar Devletince düzenlenen 10.08.2011 tarihli ve Pwa/po/458/2011 sayılı iş deneyim belgesinin geçersiz sayılması ve bu aşamadan sonraki ihale işlemlerinin mevzuata uygun olarak yeniden gerçekleştirilmesi gerekmektedir.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız