SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Proje Ekibinden Köye Ziyaret

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:09:39
Proje Ekibinden Köye Ziyaret
A- A+ PAYLAŞ

Bicir Köyü Kültür Turizm ve Dayanışma Derneğinin de içinde bulunduğu “Hayat Boyu Öğrenme Ortaklıkları Projesi” ekibi Ballıkaya köyünü ziyaret etti.

Avrupa Birliği proje üçüncülüğünü kazanan “Hayat Boyu Öğrenme Ortaklıkları Projesi” Almanya düzenleyicisi Hasan Gazi Öğütçü ve arkadaşları Şah İbrahim Ocağı Ballıkaya köyünü ziyaret ettiler.

Hayat Boyu Öğrenme Ortaklıkları Projesi” Almanya düzenleyicisi Hasan Gazi Öğütçü, Zeki Mert (İsviçre), Haydar Bitnel (İsviçre), Ali Küçükukur (İsviçre), Zeki Kızılgöz (Fransa), Yılmaz Kızılgöz (Fransa), Hüseyin Sinekli (Almanya) ve Malatya’dan rehber olarak küçük rehberleri Mert Eren Şahin ile birlikte 28 Haziran 2013 günü Ballıkaya köyüne geldiler. Malatya, Aslantepe, Eskimalatya, Zeynel Abidin Cem Evi, Kızıldeli Türbesi, Arguvan Cem Evi ve Arguvan Belediyesini ziyaret ettiklerini belirten Öğütçü, Şah İbrahim Ocağı ile ilgili olarak Almaya'da ve Türkiye'de yaptıkalrı çalışmalardan söz etti. Projenin temel amacının “Avrupa Birliğini içselleştirmek ve eğitim” olarak vurguladı.

Ballıkaya Köyü Karadirek Cem Kültür Evini gezen konuklara Araştırmacı Yazar Süleyman Özerol tarafından Ballıkaya köyü ve Şah İbrahim Ocağı hakkında bilgiler verildi.

Projenin Ortakları:

Almanya’da Ravensburg Alevi Kültür Merkezi

Fransa’da Strasbourg Alevi Kültür Merkezi

İsviçre’de Doğu İsviçre Alevi Kültür Merkezi

Türkiye’de Bicir Köyü Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği

Projenin amaçları:

* Eğitim, dil öğrenme desteği, ev ödevi, mesleki yönlendirme…

* Aile eğitimi, kuşak çatışmaları konusu…

* Danışmanlık ve profesyonel olmayan Alevi derneklerinin kilit damarlının (yöneticilerinin) gelişimi ve profesyonelleştirilmesi…

* Alevi kamuoyu çalışmaları yapmak…

* İletişim köprüsü olmak…

* Dernek ve gönüllülere AB hakkına bilgi vermek…

Ballıkaya Köyü Muhtarı Abidin Koç ve oğlu Çetin Koç tarafından geçen hafta açılan Ballıkaya Canlı Alabalık işletmesine ve Vayloğ Dede türbesine uğrayan ekip akşam saatlerinde Hekimhan üzerinden Bicir köyüne döndüler.

Son bir yıl içinde Almanya’da (Kasım 2012), İsviçre’de (Mart 2013) toplantılar yağıldı. Bugün Bicir köyünde toplantı yapılacak.

Bicir’de yapılacak etkinlikte Proje Düzenleyicisi H. Gazi Öğütçü proje hakkında bilgi verecek. İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Faruk Kandemir, “Bicir’de Kırsal Alanda Yaşayanların Eğitim Düzeyi ve Sorunları İle Profesyonel Eğitim Olanakları” konulu bir bildiri sunacak. Dernek Başkanı Hüseyin Şahin ile Abbas Çalışkan ise Bicir köyü ile ilgili bilgiler sunacaklar.

HABER-FOTO: Süleyman ÖZEROL

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız