SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Proje Hakkında Bilgi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Öz İplik-İş Sendikası'nın ortaklaşa yürüttüğü AB Destekli "Sosyal Diyalog ve Eğitim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi" Projesinin sektörel sosyal diyalog platformu 2. toplantısı yapıldı.

Akkoza Otel'de yapılan toplantıya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Metin Sümer, KOSGEB Merkez Müdürü Murat Seki, TSO Genel Sekreteri Sait Kadabayı, İŞKUR Temsilcileri ile diğer kurumların yöneticileri katıldılar.

Proje Koordinatörü Pınar Pehlivanoğlu, projenin 6. ayına girdiğini söyleyerek, projenin genel amacını şu şekilde aktardı; "İşçi-işveren kesimleri ve kamu kurumlarının sosyal diyalog yoluyla kayıtlı istihdamı teşvik etmede kapasitelerinin ve işlevsel temsil güçlerinin arttırılması, mesleki eğitim, ortak akıl ve bilinçlendirme yoluyla kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi, kayıtsız çalışanların kayıt altına alınmalarının sağlanması, Türkiye'de kayıtdışı istihdamın, AB'ye üye ülkeler ortalamasına indirilerek Avrupa Birliği müktesebatına uyum çalışmalarının hızlandırılması."

Pehlivanoğlu, proje kapsamında www.kayitliistihdam.com adlı bir internet sitesi de oluşturduklarını ve bu siteye gelecek olan ihbarların Sosyal Güvenlik Kurumu'na iletileceğini kaydetti.

Toplantıda kayıt dışı istihdamla ilgili olarak yapılan araştırma hakkında sosyolog Vehbi Bayhan tarafından katılımcılara bilgiler aktarıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız