SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Proje Hazır, Engel Belediye!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:10:14
Proje Hazır, Engel Belediye!.
A- A+ PAYLAŞ

Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Malatya’da yürütülen köprü projeleri içinde yer alan İstasyon Köprülü Kavşağı’nın projesinin hazır olduğunu ancak Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin bu projeye sıcak bakmaması nedeniyle yapımına başlayamadıklarını söyledi. Özendi, “Bunların projeleri bitti ancak Malatya Büyükşehir Belediyesi bu köprülü kavşağın yapımına sıcak bakmıyor. Büyükşehir Belediyesi yapılması yönünde karar verdiğinde biz yapımına başlayacağız” dedi.

Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kurumun Malatya’da yürüttüğü projelere ilişkin bilgi verdi.

“Projelerin tutarı 2 milyar 120 milyon 567 bin TL”

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Malatya’da 29 proje yürüttüğünü belirten Özendi, bu projelerden 6 tanesinin tamamlandığını, 19’unun devam ettiğini belirterek, 3 projeye ise henüz başlanamadığını ifade etti.  Projelerin toplam tutarının 2 milyar 120 milyon 567 bin TL olduğunu kaydeden Özendi, “Parasal gerçekleşme oranı ise yüzde 97 seviyesindedir” dedi.

“Malatya’nın 1046 km yol ağı var”

Malatya’da 497 km devlet, 549 km de il yolu olmak üzere toplam 1046 km yol ağı bulunduğunu kaydeden Bölge Müdürü Özendi, şu bilgileri verdi: “2014 yılında 10,5 km bölünmüş yol, 25 BSK,  45.1 km de tek yol yaptık.  7 tane yaya üst geçidi,   6 km oto korkuluk, 211km asfalt sathi kaplama çalışması yaptık. Sene başı ödeneği 32 milyon iken su an itibariyle 160 milyon harcama yaptık. Malatya’da 2002 yılına kadar 36 km bölünmüş yol yapılmışken, 2002 yılından bu yana 236 km bölünmüş yol yapılmıştır. Bütün projelerimiz bittiğinde toplamda 531 km bölünmüş yol yapılmış olacak. Bugüne kadar bu bölünmüş yol ağının yüzde 60’ı tamamlandı. Kayseri’de Muş sınırına kadar bizim ağımızda olan karayollarının tamamını bölünmüş yol alarak yapacağız.”

“Büyükşehir Belediyesi karar verirse yapacağız”

Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Malatya’da başlayamadıkları projelerden birinin de İstasyon Köprülü Kavşağı olduğunu belirterek, bunun nedeninin de Malatya Belediyesi’nden kaynaklandığını bildirdi. Projesi bitmesine rağmen Malatya Belediyesi’nin köprülü kavşak yapımına sıcak bakmaması nedeniyle başlayamadıklarını aktaran Özendi, “Malatya’da köprü çalışmalarımız var. Bunlardan birisi de İstasyon Köprülü Kavşağı. Bunların projeleri bitti. Büyükşehir Belediyesi yapılması yönünde karar verdiğinde biz yapımına başlayacağız. Ancak Malatya Büyükşehir Belediyesi sıcak bakmıyor. Biz de bu nedenle bekliyoruz. Büyükşehir belediyesi yapılması yönünde karar çıkartırsa hemen başlarız” diye konuştu.

“Köprü projelerimiz devam ediyor”

Malatya’da yapımına başlanan veya projelendirilen köprü çalışmalarına ilişkin bilgiler de aktaran Karayolları Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, bu konuşa ilişkin de özetle şu bilgileri aktardı:

“Hekimhan aksında Tohma Köprüsü var. Hemen yanına iki şeritli bir köprü için proje çalışması devam ediyor. Proje çalışması biter bitmez yapımına başlayacağız.   Arapgir’de  5 adet tarihi köprünün restorasyon ve onarım işi vardı. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu bu köprülerin onarımına ilişkin projeleri onayladı.  Kuruldan izin alınması gerekiyordu. Proje kurulda onaylandı. 10 Temmuz’da ihaleyi yaptık. Önümüzdeki iki yıl içinde bu köprüleri aslına uygun olarak restore edeceğiz.”

Kömürhan Köprüsü

“Mevcut Kömürhan Köprüsü’nün paraleline iki gidiş, iki geliş 460 metre uzunluğunda çok devasa bir köprü inşaatı yapıyoruz.  2 bin 400 metre uzunluğunda iki tane tünelimiz olacak.  Malatya tarafından portal çalışmalar devam ediyor. Mevcut köprüyü muhafaza edeceğiz. Tehlikeli madde taşıyan tankerler eski köprüyü kullanacak, geri kalan tüm trafik tünelden geçecek.  Eski köprü çok fazla ihtiyaca cevap vermiyordu. Firma bu hızla çalışırsa ve ödenek sıkıntısı da olmazsa 3 yıl içinde biter. Kömürhan’daki yeni köprüyü 2017 yılında bitirmeyi planlıyoruz.”

HABER-FOTO: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız