SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Proje İçin Esnafa Eğitim

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki metal sektöründe faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara kayıtlılığı teşvik eğitimi veriliyor.

Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu'nun öncülüğünde başlatılan ve Malatya, Şanlıurfa, Tokat, Kayseri, Van, Samsun ve Elazığ'daki Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odalarınca yürütülen AB Destekli "Metal Sektörü KOBİ'lerinde Verimli İstihdam İçin Yeni Vizyon" adlı projenin ilk eğitim dönemi sona erdi.

İlk eğitim döneminin sona ermesi nedeniyle düzenlene toplantıda konuşan Malatya Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Cemil Çolak, "20'şer günlük dönemlerde 25'er arkadaşımıza 9 ay süreyle metal esnaf ve sanatkarlarımıza eğitim vereceğiz" dedi. Çolak, bu tür eğitim çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.

ESOB Başkan Vekili Orhan Özbek'in de katıldığı toplantıda konuşan projenin koordinatörü Ayşe Uslu, "Bu proje metal sektöründe imalat ağırlıklı faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara ait işletmelerde kayıtlılığı teşvik etmeye ve varsa kayıtdışı istihdamı kayıt altına almaya dönüktür. Bunu için işyerinde hem çalışanlar, hem işyeri sahipleri mevzuatı daha iyi uygulamaya ve işyerinde verimi arttırma dönük kapasite geliştirme faaliyetlerine tabi tutulacak, ayrıca söz konusu KOBİ'lerin ihtiyaç duyduğu
danışmanlık ve hizmetleri yerine getirmek üzere ortak birimler oluşturulmasını içeren bir motel uygulanacaktır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız