SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Proje İhalesi Bu Yıl'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Malatya merkez ve çevresinin sulama ve içmesuyu ihtiyacı için master plan oluşturulması işinin proje ihalesinin bu yıl yapılacağını bildirdi.

Öz, konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Malatya merkez ilçe ve çevresinin sulama suyu ve içme suyu ihtiyacının karşılanmasına yönelik, master planın oluşturulması amacıyla bu yıl içerisinde proje ihalesi yapılacaktır.

Malatyamızdaki su kaynakları ile ilgili tüm fizibilite çalışmaları ile su rezervlerinin tespiti, şuan ki su ihtiyacı ve önümüzdeki yıllara ilişkin Malatya’nın sulama suyu ve içme suyu ihtiyacının belirlenmesi ve hangi yöntemlerle karşılanabileceğinin tespiti maksadıyla DSİ Genel Müdürlüğünce proje ihalesine çıkılacaktır.

Yapımı büyük bir hızla devam eden Kapıkaya Barajı göleti yapımında sona gelinmiş olup, yıllık ortalama 40 milyon m3 sulama suyu ihtiyacını karşılayacaktır. Kapıkaya Barajının kanallarının yapım ihalesine de bu yıl içerisinde çıkılacak olup, yaklaşık 4 yıllık süre içerisinde kanallar bölüm bölüm tamamlanacak ve tamamlanan bölümler hizmete sokulacaktır.

Bu arada Battalgazi ilçemizin sulama suyu ihtiyacının karşılanmasına yönelik, Malatya Belediyesi Atıksu Arıtma Tesislerinden arıtılmış olarak çıkan 1500-1700 (litre/sn) suyun, yaklaşık 800 metre uzaklıktaki C Kanalına motopomplarla aktarılması için DSİ Bölge Müdürlüğü keşif çalışmasına başlamış olup, tamamlandıktan sonra hemen montaj ve yapım ihalesine çıkacaktır.

Ayrıca DSİ Bölge Müdürlüğümüzce, Doğanşehir - Söğüt Göleti yapım aşamasında zemininde beklenmedik jeolojik unsurların ortaya çıkması sonucunda ilk ihale bedelinin zeminde kullanılmak zorunda kalındığı, bu nedenle gövde yapım ihalesi ile sulama ihalesinin(sulama projesi tamamlandıktan sonra) birlikte yapılacağı belirtilmiştir.

Malatyamıza yönelik yapılan bu proje ve çalışmalar dolayısıyla başta Çevre ve Orman Bakanımıza, DSİ Genel Müdürümüze, DSİ Bölge Müdürümüze ve DSİ 92. Şube yönetimi ve teknik elemanlarına teşekkür ediyorum.

Bu arada daha önce kamuoyu ile paylaştığımız gibi Hükümetimizin 1000 günde 1000 gölet projesi kapsamında, yeni göletlerin yapımına yönelik olarak, gölet ihtiyacı olup, fiziki yapısı uygun yerlerin tespit çalışmaları devam etmektedir."

ARŞİV FOTO: Malatya'nın içmesuyu ihtiyacının karşılandığı Gündüzbey Pınarbaşı'ndaki kaptaj

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız