SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Proje İnanılmaz Güzel'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Kalkınma Ajansı'nın Malatya'da kurulması için başlatılan çalışmaların sürdüğünü belirtti.

AKP İl Binasında nöbetçi vekil olarak vatandaşlarla görüşmeden önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Malatya Milletvekili Öznur Çalık, iktidar olarak, hükümet olarak üzerimize düşen her konuda gayret gösterdiğini belirterek, "Kalkınma Ajansları'nın kurulacağı birimlerden biri tanesi Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illeri kapsayan bölgedir. Biz yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında bakanlarımızdan Kalkınma Ajansının Malatya'ya neden kurulması gerektiğin inanıyoruz. Devlet Bakanımız Cevdet Yılmaz bakanımıza Kalkınma Ajansı'nın Malatya'ya neden kurulması gerektiğini ilettim. Malatya bir bölge şehridir. Malatya merkez bir ildir.

Sayın Bakanımız Cevdet Yılmaz, Kalkınma Ajansının Malatya'ya ya da başka bir ile neden kurulacak olmasını bize anlattı. Bizde Kalkınma Ajansı'nın Malatya'ya kurulmasının gerekçelerini ilettik. kalkınma Ajansı'nın Malatya'da kurulması bizim için çok önemlidir. Bu konudaki gerekçelerimizi Başbakanımıza da ileteceğiz. DOKAP'ın merkezi Malatya'da.

Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ile birlikte Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ı ziyaret ederek, ulaştırma ile ilgili sorunlarımızı anlattık. Çevreyolu üzerindeki alt geçitlerin kısa sürede bitirilmesi için gereken desteği istedik. İstasyon Virajı'nda yapacağımız yeni proje içinde destek istedik. Belediye Başkanımız alt geçitlerle ilgili deplase çalışmalarını ihale etmeden belediye ekiplerince yaptırması nedeniyle belediyenin kasasında 1 milyon 700 bin TL para çıkmamış oldu" dedi.

Çalık, "Belediye Başkanımız Ahmet Çalık ile TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile yaptık. TOKİ'nin bütün bürokratları ile Kentsel Dönüşüm Projesini masaya yatırdık. Yeni komisyon kurularak çalışmalarına başladı. Bundan sonra Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak izlenecek yol görüşüldü. Bu toplantının Malatya'ya çok önemli katkılar getireceğine inanıyorum" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yaptıkları görüşmenin ayrıntılarını açıklayan Çalık, "Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ile yaptığımız görüşmede Malatya'da yapılacak olan 850 yataklı hastanenin bize getirileri ve projesiydi. Proje inanılmaz güzel. Fiziki şartları Malatya halkını beğeni ve takdirini kazanacak bir hastane olacak. Biz Malatya'ya bir çocuk acil servisi yada hastanenin yanına bir de çocuk hastanesi kurulmasını talep ettik. Bu durumda Malatya çok güzel bir sağlık kompleksine kavuşmuş olacak. Ancak bu talebimiz karşısında proje üzerinde yeniden çalışılmaya başlandı. Yoksa, hastane projesi TOKİ'ye teslim edilecekti. Hastane projesinde 700 araçlık otoparkta 2 katına çıkartılacak. Sağlık Bakanlığı tarafından projenin tanıtımı için Malatya'da bir toplantı düzenlenecek" ifadelerini kaydetti.

Çalık şunları söyledi:

“Meclis bünyesinde ilk kez Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kuruldu. Bende bu komisyonun üyesiyim. Bu komisyona yapılan bir başvuru ile Erken Evliliklerin Araştırılması ile ilgili olarak bir alt komisyonu kuruldu. Bu komisyonun başkanlığını da ben yürüteceğim. Pilot illerimizde Erken Evliliklerle ilgili olarak inceleme yapmak üzere komisyonumuz çalışmalarına başladı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız