SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Proje Kabul Edildi'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Kadın İstihdamını Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde Berrak Sevgi Projesi'nin kabul edildiği ve 80 bayana çocuk ve hasta bakıcılığı kursu verileceği bildirildi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, projeyi yapan Tarımsal Hizmetler Müdürü Haluk Şener'le ile birlikte basın açıklaması yaptı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, şunları söyledi:

"Merkezi Finans ve İhale Birimine sunulan projemiz, 15 aydır süren değerlendirmeler neticesinde hibe almaya hak kazanmıştı 30 Temmuz Günü Ankara'da sözleşmesi imzalanmıştır. Projemizin toplam bütçesi 229 bin 690 Avro hibe tutarı ise 206 bin 721 Avro'dur. Berrak Sevgi isimli Projemizin uygulama süresi 12 ay olup; il genelinden 18-40 yaş arasında olan, 40 ilköğretim ve 40 ortaöğretim mezunu 80 bayan; evde çocuk bakıcılığı, evde hasta ve yaşlı bakıcılığı konusunda eğitim verilerek, mesleki beceri ve nitelik kazandırılması ile yerel düzeyde istihdam edilebilirliklerinin arttırılması sağlanacaktır.

Ayrıca, oluşturulacak veri tabanı sonrası hizmete sunulacak olan . adlı web sitesi ilimizdeki çocuk, yaşlı ve hasta bakıcılığı yapmak isteyen kadınların ve bakıcı ihtiyacı olan ailelerin buluşma noktası olacaktır. Projemizin Ortakları; Çevresel Değerleri Koruma Derneği (Çedeko), Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'dür.

Projenin ana hedef grubu olan kadınların, uzun süreli çocuk-yaşlı ve hasta bakım sorumlulukları iş hayatlarını olumsuz olarak etkilemektedir. Günümüzde kadın istihdamı tarımda yüzde 30, sanayide yüzde 24, hizmet sektöründe ise yüzde 45'lerdedir. Ücretsiz aile işçisi olarak tarımda istihdam edilen kadın, göçlerle birlikte kentlere yığılmış, eğitimsiz ve niteliksiz olması nedeniyle de ya işgücü piyasası dışında kalmış, ya da ucuz işgücü ile çeşitli sektörlerde kayıt dışı olarak çalıştırılmaktadır. IPA 4.

Bileşen-Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında sunulan ve hibe sözleşmesi imzalanan Berrak Sevgi Projemiz ile yerelde kadınların işgücüne katılımına ve istihdamına katkı sağlanacaktır.

İl genelinde hasta, yaşlı ve çocuk bakım hizmetleri geleneksel yöntemlerle ve ailelerin yakınları ya da tavsiyeler üzerine bulunan kişilerce karşılanmaktadır. Özellikle şehre dışarıdan gelen memurların ve merkezde oturup ta çalışan ailelerin, bakmakla yükümlü oldukları hasta, yaşlı ve çocukları için nitelikli bakıcı ihtiyaçları kaçınılmazdır. İlimizde bu konularda faaliyet gösteren herhangi bir organizasyon bulunmamaktadır. Ülke geneline baktığımızda, özellikle büyük kentlerde bu hizmeti sağlayan birçok şirket ve STK'ların olduğunu görmekteyiz. Daha doğrusu bakım hizmetlerinin belli organizasyonlar tarafından karşılandığını ve olası olumsuzluklarda da ailelerin sorunlarını iletebilecekleri muhataplarının olduğu görülmektedir. Ancak, il genelinde rasgele yöntemlerle yürütülen bu hizmetlerde, yaşanan olumsuzluklar karşısında ailelerin sorgulayabilecekleri bir kurum ya da muhatap bulunmamaktadır. Dolayısı ile bu hizmete ihtiyaç duyan ailelerin çok ciddi sorunlarla karşılaştıkları ve yeteri kadar nitelikli hizmet almadıkları ortadadır. Projenin gerçekleşmesi neticesinde, bu sorunun çözümüne sertifikalı ve nitelik kazanmış elemanlarca kısmen de olsa katkı sağlanacaktır. Başvuru sahibi olan kumumuz ve özellikle proje ortağı olan dernek, projenin uygulanmasını takiben organizasyonlarını sürdürerek ildeki bu sorunun takipçisi olacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız