SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Proje Kapsamında Eğitim

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:30:53
Proje Kapsamında Eğitim
A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği ve Çalışma Bakanlığı İnsan Kaynaklarını Geliştirme Otoritesi tarafından desteklenen Meslek Eğitiminin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı kapsamında eğitimler başladı. 

‘Endüstriyel Otomasyon İle Mesleki Eğitimin Kalitesinin Artırılması’ adı ile başlatılan proje kapsamında Malatya’da bulunan Şehit Kemal Özalper Mesleki Teknik Anadolu Lise Elektrik, Elektronik Bölümü'nde eğitimler başladı. Türkiye genelinde desteklenen 70’e yakın projeden biri olan bu proje, Malatya’da yeni bir iş sahası oluşturacak. 3 aşamadan oluşan proje kapsamından ilk olarak, 18-30 yaş arasında işi olmayan Elektrik- Elektronik Teknolojileri Alanı mezunu 20 kişiye ileri seviye otomasyon eğitimi verilecek. Ardından 25 kişiye ise girişimcilik eğitimi verilecek. Eğitimlerin sonunda gençlerin iş bulmaları sağlanacak veya girişimcilik ruhu ile kalifiye elaman olarak KOSGEB hibelerinden faydalanarak kendi iş yerlerini kurmaları sağlanacak. Projemizin ikinci aşaması ise, okulda oluşturulacak laboratuarlar ile öğrencilerin piyasanın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yetişmeleri sağlanacak. Son olarak projemizin üçüncü aşamasında, okulun Elektrik-Elektronik, Teknolojileri Alanı öğretmenlerinden 15 öğretmene ileri seviye endüstriyel otomasyon eğitimi ve mesleki İngilizce eğitimi ve ardından Almanya’da 10 gün uygulama eğitimi verilecek. Bu sayede öğretmenlerin kendilerini yenilemeleri sağlanacak. 

Konu ile ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Proje Koordinatörü Abdulvahap Hanbay yeni bir iş sahası oluşması için çalışmalara başladıklarını söyleyerek “Projemizin amacı endüstriyel otomasyon meslek eğitimi kalitesinin arttırılması. Bu proje insan kaynakları geliştirme operasyonel programı kapsamında hibe edilmektedir. Toplam bütçemiz 169 bin Euro'dur. Proje kapsamında eğitim setleri alacağız. Endüstriyel otomasyon ile ilgili eğitimler gerçekleştireceğiz. 180 saat eğitim alacağız. Ardından ise 10 gün boyunca yurt dışında Almanya’daki fabrikalarda eğitimlerimizi alarak eğitimleri tamamlayacağız. Öğretmenlere verilen eğitimin ardından ilimizde bulunan en az meslek lisesi mezunu öğrencilerden 20 kursiyer alıp bunlara eğitim verilecek. Projemizin 2 ortağı var. Biri İstanbul Tuzla Enstitü Meslek Lisesi biri de Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi projemize iştirakçi olarak da Malatya’da faaliyet gösteren 5 tane özel sektör projeyi desteklemekte. Eğitim gören kursiyerler KOSKEB tarafından da girişimcilik eğitimi alacak. Daha sonra ise bu iş ile ilgili hibe para alınarak yeni iş sahaları oluşturulacak. KOSGEB ayrıca 5 kişiye ise iş yeri açarak yeni iş imkanları sağlanacak” dedi.

Şehit Kemal Özalper Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Elektrik, Elektronik Bölümü'nde verilen eğitimi Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Şube Müdürü Yalçın Taşpınar yakından takip ederek proje hakkında detaylı bilgi aldı. 12 ay boyunca sürecek olan proje kapsamında Malatya’da meslek eğitimine 169 bin Euro katkı sağlanmış olacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız