SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Proje Onaylandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:04:50
Proje Onaylandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde sulama projesine onay verildiği bildirildi. 6 köy ve 30 bin dönüm araziye can suyu verecek Gölet Projesi, DSİ Elazığ Bölge Müdürlüğü'nde onaylandı. Gölet bölgesinde gerekli inceleme yapılırken, ilk incelemede zemin, rezerv ve su yeterli bulundu. 

Doğanşehir Sulama Birliği Başkanı Abuzer Toprak, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İlçemize bağlı Savaklı, Altıntop, Güroba, Çömlekoba, Günedoğru, Kelhalil, Çığlık ve Çobandere köy muhtarlarının Sürgü Kasabası sınırlarından başlayıp Çığlık köyü sınırlarına kadar ulaşan Buğday Deresi, Karapınar ve Göktepe Suyu yatakları üzerinde bir sulama göleti yapılması amacıyla gerekli araştırma ve etütler yapıldı. Köy muhtarlarımızın vermiş oldukları dilekçeleri Elazığ DSİ 9. Bölge Müdürlüğü'ne gönderdik. Bölgeden gelen mühendis arkadaşlarla Buğday Deresi'ne gittik, mühendisler yaptıkları araştırmalar sonucunda zeminin, toprağın ve suyun çok uygun olduğunu belirttiler. Burada bir gölet yapılması halinde 30 bin dönüm arazinin rahatlıkla sulanabileceği belirtildi. Bu gölet Doğanşehir’in can damarı olacak ve binlerce dönüm arazi sulanabilecek. Projeye Malatya milletvekillerinin ilgisi yüksek oldu. Tüm Malatya AK Parti milletvekilleri ve özellikle yakın ilgilerinden dolayı Öznur Çalık hanımefendiye çok teşekkür ederim. Sayın Başbakanımızın '1000 Günde 1000 Gölet Projesi' kapsamına alınmasını temenni ediyoruz. Bundan sonra bu konu artık sayın vekillerime emanettir. Bizler köylülerimizle birlikte bu konuda takipçi olacağız. Ayrıca bu göletin yapılması halinde herhangi bir arıza olmadığı takdirde yıllık mevcut Sürgü Barajı'ndan yüksek kesimlere su pompalamak için elektrik parası olarak 150 bin TL civarında para ödüyoruz. Gölet yapıldığı takdirde bu para sulama birliğinin kasasında kalacak. Enerji dolarak devletin kasasında kalacak. Dolayısıyla hizmet olarak çiftçilerimize dönecektir. Bu projeyi inşallah Malatya milletvekillerimizin ve DSİ 9. Bölge Müdürlüğü'nün katkılarıyla yapacağız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız