SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Proje Onaylandı, O Alana Fuar Merkezi Yapılacak

0
Güncellendi - 2018-06-21 06:23:39
Proje Onaylandı, O Alana Fuar Merkezi Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’ya 12 milyon TL yatırımla bir Fuar Merkezinin kazandırılmakta olduğunu bildirerek, fuar merkezinin uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek bir proje olduğunu belirtti.

-“Kalkınma Bakanlığı onayladı”

Çalık yaptığı yazılı açıklama da, “Malatya’ya Fuar Merkezi kazandırılması konusunda Kalkınma Bakanlığımız Sayın Lütfi Elvan ile yaptığımız görüşmeler sonucunda; Malatya Büyükşehir Belediyemiz tarafından Cazibe Merkezlerini Destekleme Programına (CMDP) sunulan Malatya Fuar Merkezi projesi uygun bulunarak 11 Haziran 2018 tarihinde onaylanmıştır. Malatya’ya kapsamlı bir fuar merkezi kazandırılması amaçlanan projesinin maliyeti şuanda 12 milyon TL ‘dir. Kullanım amacı ve projesi ile bölgenin en modern tesislerinden biri olacak olan Fuar Merkezi Malatya’mıza ve bölgemize hayırlı olsun.” dedi.

-“Bölgenin en modern fuar merkezi”

Uluslararası fuar organizasyonlarına ev sahipliği yapacak fuar merkezinin Malatya’da bu anlamda önemli bir eksikliği gidereceğini belirten Çalık, “Biz Malatya’yı Fuarlar Şehri haline getirmek istiyoruz. Sanayimizin, endüstrimizin, ticaretimizin daha da gelişmesi ve dünya pazarlarına açılabilmesi için bunu zorunlu görüyoruz. Aynı zamanda bu projeleri kentin yaşam kalitesine artı değer katması konusunda da değerli görüyoruz. Malatya Fuar Merkezi Projesi ile Malatya’nın kültürel ve sanatsal etkinlikler noktasında altyapısının güçlendirilmesi, Malatya’ya ve bölgeye hizmet etmesi, kültür ve etkinlik teması ile turizme katkı sunması da hedeflenmektedir. Malatya’mızda Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde düzenlenen fuarlar nedeniyle kurumsal anlamda var olan tecrübe ve birikim, alt yapının tamamlanması ile daha da gelişecektir ve Malatya’mız bu alanda bölge için rol model olacaktır. Yaparsa AK Parti yapar. Malatyalılara ne söz verdiysek yaptık, ne söz veriyorsak yapacağız.” dedi.

Çalık, Fuar Merkezi’nin Malatya Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının arkasındaki boş alana yapılacağını da belirterek, “Malatya Fuar Merkezi Projesi toplam 28 bin metrekare alan üzerinde tasarlanmış olup; toplam inşaat alanı 20 bin 290 metrekaredir. 2 adet 3 bin 950 metrekare holden oluşan fuar binasında, yapılacak olan toplantılara hizmet etmek üzere 90 kişilik hareketli akustik panellerle birleştirilebilir 4 adet workshop odaları, VIP odası, bin 500 metrekare fuaye alanı ve 175 araç kapasiteli 9 bin 400 metrekare kapalı otopark bulunacaktır. Tüm bu özellikleri ile bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte olacaktır.” şeklindeki bilgileri paylaştı.

Çalık, proje üzerinde kamuoyundan gelebilecek teklif ve önerilere göre de düzenleme yapılabileceğini de kaydederek, “Fuar Merkezinin Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çalık, Malatya Fuar Merkezi’nin görsellerini de paylaştı.

Bu arada, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin de, fuar merkezinin yapılması düşünülen ve kamu hizmet alanı olarak imar planında yeralan alanın imarını ticaret alanına dönüştürmek için karar aldığı öğrenildi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • Doğan tunç (5 yıl önce)
    BU ALAN ZATEN FUAR ALANI OLARAK KULLANILIYOR ÇADIR MANTIĞINDAN KURTULMUŞ OLUNUR..YAKININDA PARK VE AVM BU ALANI ÇOK İŞLEK YAPIYOR FUAR ALANININ BURASI YAPILMASI ETKİNLİK MERKEZİ OLMASI AÇISINDAN İYİ FAKAT ALAN İYİ HESAPLANARAK MİTİNK VE OTOPARK ALANI UNUTULMAMALIDIR VE K 1000 KİŞİLİK BİR ÇOK ETKİN KULLANILACAK KONFERANS SALONU UNUTULMAMALIDIR .İLERİ ZAMANDA BÜYÜK BİR CAMİİ ALANIDA BIRAKILMALIDIR YERİ ÇOK İYİ KULLANMALIYIZ HER METRESİNDEN FAYDALANILMALIDIR...BURASI ŞEHRİN ORTA YERİDİR TEŞEKKÜRLER
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    en az 50 yorum var ,hepsinin ortak fikri belediyenin yanına fuar alanı yapılmasının yanlışı.vatandaşın sesine kulak verin lütfen.aynı zamanda buraya bu konu hakkında yorum yapanlar malatya nın düşünen insanları ,malatya yı bilen insanlar.bu na rağmen ısrar edilirse ,bile bile yanlış yapılır.bir menfaat var demektir.belediye meclisi görevini yapsın. önerim şudur ,burada ki boşluk için hiçbir şey düşünülmesin .boş alan meydan olarak düzenlensin.çocuklarımız bizden hesap soracak ,hiç mi öngörünüz yoktu diyecekler.paspal paspal dolaşıp hiç mi tepki vermediniz diyecekler.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (5 yıl önce)
    Başka yer mi bulamadınız şehir merkezinde fuar alanı mı olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökmen (5 yıl önce)
    Fuar alanlarinin en buyuk sorunu gelen ziyaretcilerinin trafikle karsilasmasi ve otopark sorunu oluyor. Zaman icinde katilimcilarin getirdikleri teshirleri bazen buyuk arac oldugu icin fuar alanina getirmeleri indirmeleri ve elektrik bu soyledigim makine fuarlari icin ve buyumeye musait alaninin olmasi cunku fuarlar basari elde ettikce buyur katilimci artar bir fabrika gibi. Yaya katilimcilarin kolay ulasabilecekleri toplu tasima imkani.bunlar dikkate alinmazsa yapilan yatirim bir kac yil sonra cop olur. Vb seyler velhasil uygun gorulen yer yanlis.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ciftci (5 yıl önce)
    Hastane, belediye, emniyet ve avm den dolayi trafik yogun oluyor. Fuar zamani trafigin yogunlugu dahada cikmaza girer sehrin disina yapilmasi daha guzel olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    Buraya fuar mı yapmak için yapmayın vizyon olayı bizim şehrin önde gelenlerinde maalesef yok zaten yıllardır yapılan herşey oldu bittiye getirildi ileriye dönük bir yatırım yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Mantık (5 yıl önce)
    Fuar alanı yapmak güzelde şehrin göbeğinde olacak işmi? trafik rezalet iyce berbat eder. İyi düşünün zaten hastaneleri emniyeti belediye yi avm yi o bölgeye yığdınz.Eger fuar ıda oraya yaparsanız trafik tamamen kilitlenir.Yani hiçbir yetkili bunu düşünemiyomu? Malatya tı mahvedersiniz.yapın beylerderisinin ötesine veya havaalanı yolu üzerine yada stad ın o tarafa.Bizden demesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah Duman (5 yıl önce)
    O alana fuar merkezi yapmak şehrin batan trafiğini iyice berbat hale getirir, diğer tüm illerdeki fuar merkezleri ana yerleşim merkezlerinden uzaktadır, havaalanı yolu, beylerderesi veya eski yimpaşın orası en uygun yerler.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (5 yıl önce)
    Sehir plancilarina birakilsin nereye yapilacagi....En dogru karari onlar verirler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (5 yıl önce)
    Sehrin gobegine fuar alani olur mu???.o bolgenin trafik yogunlugunu daha da artirir...ya dogu girisine ya bati girisine yapilmali.Stadyum civari cok uygun bence...Yesil alan olarak kalsin ileride degerlendirilir.Ayrica muze ve kutuphanenin de bolgeye tasinacagini biliyorum.Sehir plancilari, ilgililer, karar vericiler.... en dogru karari verirsiniz umarim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (5 yıl önce)
    başka yer yok muydu. Malatyanın tek meydanı orasıydı.yazık çok yazık neymiş fuar merkeziymiş. Burası İstanbulmu Ankaramı Antalya mı zaten buşehirler varken malatyaya hiçbir etkinlik gelmez. ölü yatırım bu. Malatyaya sanayi yatırımına hayvancılık,tarım ,ama özellikle sanayi yatırımına harcansın bu para.O meydanıda ellemesinler.Malatya film festivalı dediler boş malatya tarihi evleri dediler boş marka şehir diye diye paralar boşa gidiyor. Artık gerçekçi olun turizm kültür sanat boş işler malatyada olmaz kimden çıkıyorsa bu saçmalıklar derhal afaroz edilmeli. Yazık yazık o meydanı ellemeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (5 yıl önce)
    Güzel bir düşünce. Büyük bir eksiklikti.G.Antepte belki 10 yıldır yapılmış bir fuar alanı var. Malatya da her yıl çadır fuarları kuruluyo.o çadır ların kiralanması kurulup sökülmesi yüzbinlerce tl.ye maloluyodu.hayırlı olsun. Emeği geçen lere tşk.ler.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    bilmiyorlar ki buraya ne yapalar.en doğrusu boş kalmasıdır.geniş alan kalsın ne güzel.bir zamanlar cami projesi vardı.yanlışdan dönüldü.bakalım bu ne olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (5 yıl önce)
    neden herseyi birbirinin agzının içine yapıyorsunuz,işaretli yeri yeşil alan olarak ayırıp fuar alanını farklı bir bölgeye yapmalısınız,eski malatya tarafına doğru kaydırın projeleri yeşilyurta fazla yüklendiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıkentli (5 yıl önce)
    AVM ve Belediye binanın arka kısmında cami temeli atıldı ama bir faaliyet cami inşatında bir haberi olan varmı hepsi boş işler önce o cami projesini bitirsinler ...
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (5 yıl önce)
    Düşünce güzel ama yer yanlış. Bu alanın, çevresinde de gelişmeye fırsat sağlamasını temin için sıkışık bir alan olan Belediye yanına değil de daha açık bir alana yapılması uygun olurdu. Örneğin Dilek yolu üzerinde bir yere...
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıdvan (5 yıl önce)yavuz isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru. Bu tür tesislerin çevresinde otopark alanı peyzaj alanı kafeterya da yapılması gerekir. Belediye yanındaki alana hangisini sığdıracaksınız. Dilek yolu civarı bence de iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (5 yıl önce)
    Hepsi yalan olacak bakın görün
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Şehrin göbeğine öyle bir fuar alanı yapmak trafik sorununu büyütecek ve şehirdeki tek çok amaçlı alanı öldürecektir.. o alana en iyi yapılacak yeşil örtüyle kaplı bir nefes alma alanı dır.
    0
    0
    Yanıtla
  • evoo (5 yıl önce)
    kafayı yemişssiniz yemin ederim fuar alanın belediyenin arkasında ne işi var. Tamam eyvallah yapılsın yapılsın karşı değiliz ama belediyenin arkası ne demektir. Sizin şehircilik ve belediyecilik anlayışınıza tükürem....yav açın şehiri trafik rezil .. şehir içi rezil ... dahada rezil etmeyin. hizmet yapıyorsunuz ama bunu adam gibi yapın
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (5 yıl önce)
    malatya şehir olarak zaten sıkışmış bir durumdadır.viraj kavşağından şehir merkezine trafik zaten çok zor akmakta,fuar alanı yapıldıktan sonra çevre yolu ve şehir merkezi istikameti komple tıkanacak olup şehir hayatı olumsuz etkilenecektir.seçim arefesinde şov amaçlı bu yatırım haberi malatyayı ileriye götürmeyecek olup Öznur hanımın fizibilite yapmadan aldığı bir karardır. yapılsın ama şehir plancıların kararı ile yapılsın!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • hürdoğan (5 yıl önce)
    bu bir değişimin yansıması; a-rabia kültürünü zorla benimsedik, parmaklarını gözümüze soka soka ezberlettiler, eğitim de kültürde herşey a-rabia, ama sonunu görmek lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Seni zorlayanmı var hangi kültürü yaşamak istiyorsan yaşa... Filistin halkının yaşadıklarını görmüyormusun bak bugün mübarek cuma günü istediğin camiye istediğin gibi gidebiliyorsun değilmi ya onlar gaz bombaları plastik mermiler gerçek mermiler vs. altında cuma namazı kılmaya çalışıyorlar... Dünyada ses getirmek için bir semboli dile getirmek kültür dayatmasımı oluyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • memet (5 yıl önce)
    yahu bu alanı boş bırakın. otopark olsun, yeşil alan olsun. şehrin merkezine araç girmiyor artık. trafiği de düşünün. niçin o alan seçildi. avmnin müşterisi zaten bol. avmye ruhsat veren belediye o zamanlar otoparkı hiç düşünmemiş. avmnin otoparkı yetersiz. büyükşehir belediyesinin otoparkı yok. kültür adası dediler otoparkı yok. kütüphane falan yapılıyordu onunda otoparkı olmayacak. şimdi birde fuar alanı çıktı. yahu arsa mı tükendi. başka yerlere yapın bu projeleri. oldu olacak batalgazi hastanesini de orda küçük bir alan kalıyor onuda ordaki boşluğa yapın sizde kurtulun bizde kurtulalım. bu şehri yönetenler hiç mi düşünmüyorlar avmnin yanında birde konutlar yükseliyor. ilerde felç olan trafik artık rezil olacak iyice.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has malatyalı (5 yıl önce)
    Fuar alanı lazım değil, gençlere iş lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • arda (5 yıl önce)
    o bölgeye hem fuar merkezi, hem şehir kütüphanesi, hem merkez cami yapılıyor. yine 40 önce yapılan hatalar tekrar ediliyor. sehri bir alana sıkıştırıyorlar. hafta sonları avmye gitmek için can çekişiyoruz. ne yol var ne de otopark var. bunları niçin kimse düşünmüyor. fuar için şeker arazisinde bir yer kullanılabilirdi. şehri bir avuç yere sığdırdınız yine. bari şehir kütüphanesini oraya yapmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • ŞİŞOCAN 44 (5 yıl önce)
    Ne Çakır ne de her işi halledebildigini zanneden Çalık, lütfen sizler Malatya için biseyler yapmayın. Sizinki kalsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım (5 yıl önce)
    Halen istasyon kışla arasına şehri yığmaya devam ediyoruz.Anlamadığım şey şu:Yol aynı ama yoğunluk 50 kat arttı.Trafiği iyice berbat yapıp şehri alt merkezlere bölemedik.Çevre yolu altına bu tür yerler yapılmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Bu projelere kesinlikle Malatya ya ihanet projesidir. Hiç bir ilde sehry en itibarlı yerine ticari rant merkezi yapılmaz. Dün ibadet Bugün ticaret İşte AKP'nin gerçek niyeti Modern şehircilik yerine büyük köy mantığı Yazıklar olsun size
    0
    0
    Yanıtla
  • özmalatyalı (5 yıl önce)
    NE FUARI YAPACAKSINIZ? MALATYADA SANAYİ DESEN YOK TARIM DESEN BİR TEK KAYISI KALDI, TEKNOLOJİ DESEN YOK NEYİN FUARI SN. ÇALIK? 2-3 TEKSTİLDEN BAŞKA NE VAR MALATYADA? BUGÜNE KADAR NE YAPTINIZ MALATYA İÇİN ? EYYYYY MALATYALI KARAR SENİN.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Anlayana (5 yıl önce)
    Bugün öznur Çalık listede niye var diyenlere şunu söylemek istiyorum daha doğrusu kapasitesi olup anlayanlara Malatyamızın bütün yatırımlarını öznur hanım açıklıyor hastahane okul yol baraj köprü vs buda demek oluyor ciddi anlamda memleketine sevdalı hizmet aşkı ile yanan bir vekil allah yolunu her daim açık etsin İnş allah işini gücünü rast getirsin iyi ki varsın Malatya nın ablası
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    2009 yılında göreve gelen Ahmet Çakır 'dan sonra Malatya da her yıl yapılan ve vatandaşın tek eğlencesi etkinliği olan Kayısı Fuarı 2010 yılından itibaren hiçbir yıl yapılmadı. Bu senelerden itibaren Kültür ve Fuarcılık anlamında yapılan etkinlikler hep belli bir kesime hitap eden tasavvufi etkinliklerdi. Şu şehirde her yaz çeşitli zamanlarda yapılan Konser etkinlikleri bile yok. Belediye ilahi gruplarını tanınmamış yerel sanatçıları getirip bu fuar alanlarında şarkı söyletebilir. Vatandaş tarafından ilgi görmeyen fuarlar düzenleyip kendi kendilerine etkinlik yapabilirler. Uyumaya devam et güzel memleketim Malatya'm
    0
    0
    Yanıtla
  • Yapılmamasının sebebini de bi dusunseydiniz size zahmet. Şehit haberlerine, soma faciasina, 15 temmuz darbe girişimi bu olaylara denk gelen donemler. hic düşünmeyin zaten anca oynayın. Siz simdi dersiniz etkinlik yapmamak icin olay cikardilar. Anca laf kalabaligi yapın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Laf kalabalığı yapan sensin bu ülkede yıllardır Andımızı okumak suç oldu Bu ülkede tc tabelaları kaldırıldı bu ülkede kürtçe tabelalar asıldı 29 ekim 30 ağustos 19 mayıs bayramları diye birşey kalmadı akp ama yaptıgı rantlı 1 liralık yatırımı 100 liraya yaptırdıgı yatırımlarının açılışlarında bayram günü gibi oluyor nedense ? :) Hadi hadi kıvırmayın :) 2009 dan önce pkk mı yoktu .:) hadi hadi geçin bunu....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ertelendi keyiftenmi oldu. İlgi görmeyen fuarlar dediğin fuarlar onbinlerce ağırlıyor.. nerde yasiyon ayda mi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)Harun isimli kullanıcı yorumuna
    Yasemin Hanım Ve Harun Bey'e cevaben ; Fuarlar kimi ağırlıyor? Kitap fuarına ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerini zorla okullarında dersleri iptal ettirip götürüyoruz. Gıda, Tarım fuarına katılım belli zaten. BİZİM bir tek Kayısımız vardı. Onu da hiç ettiler evet 2010 - 2013 yaz aylarının belli döneminde olaylar (soma, şehit...) yaşandı. Ama koca Yaz ayında 20-30 gün yasımızı tutar geri fuarımızı yapıp konser eğlencelerini düzenleyebilirdik... Olaylar o ay olduğu diye bütün Yaz boyunca fuarı iptal etmek mantık dışı. Demek istediğimi Anlamak istemiyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla