SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Proje Onaylandı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:25:12
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da, Yerel Eşitlik Eylem Planı toplantısı Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç başkanlığında yapıldı. Toplantının Malatya il koordinatörü Zerrin Yener ve İnönü Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Süheyla Ünal, Panorama programını hazırlayıp sunan İnanç Kara Ölmeztoprak’ ın sorularını cevapladılar. 
 
İnönü Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Süheyla Ünal, PDR biriminde görevli öğretmenlerle bir çalıştay düzenlenip, bu konuda farkındalıkların altı çizilip daha farklı açılardan katkılar sunulabilineceğini söyledi. Sosyologlar ile birlikte toplumsal değişim ile ilgili bir toplantı yapılabilineceğini belirten Prof. Dr. Ünal, "Malatya adına, kent bilinci oluşturmaya yönelik neler yapılabileceği konuşulup işbirliği ile programlar devam ettirilebilinir." dedi.
 
"Beraber Yürütülüyor"
 
BM Nüfus fonu ve İçişleri Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen 'Kadın Dostu Kentler Projesi'nin Malatya İl Koordinatörü Zerrin Yener, projenin 6 ana başlıktan oluştuğunu belirterek, " Kadın Erkek eşitliğini hedef alan ve kadının toplumdaki konumunu güçlendirmeyi amaçlayan bir proje. Eğitim, sağlık, kentsel hizmetler , katılım, ve istihdam konularında kadının eşit konuma gelmesi ve güçlendirilmesi açısından yapılan bir projedir. Proje, Malatya Valiliği'nin koordinesinde tüm ilgili kamu kuruluşları ile beraber yürütülüyor. Bunların yanı sıra projeye destek veren sivil toplum örgütleri de var." ifadelerini kullandı. 
 
"Proje Onaylandı"
 
Yener konuşmasının devamında, "Toplantıda, Yerel Eşitlik Eylem Planı yapılan toplantı da onaylandı. Burada izlenilen plan programlar dahilinde kurumların çalışmaları sonucu Malatya’da kadının konumunun daha güçlü bir noktaya ulaşması hedeflenmekte. Projenin 2 temel dayanağını var; birisi İnsan hakları diğeri ise kentli haklarıdır. Bu konuda herkesi el ele çalışmaya davet ediyoruz." dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız