SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Proje Önerisi Hazırlama Eğitimi" Başladı

0
Güncellendi - 2016-06-02 12:02:51
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "8.Ulusal ve Uluslararası AR-GE Destek Programları ve Proje Önerisi Hazırlama Eğitimi" başladı.

Öğretmenevinde Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü’nün, sağlık sektöründe AR-GE faaliyetlerinin arttırılması, proje kaynakları hakkında farkındalık yaratmak ve proje yazımını geliştirmek amacıyla düzenlenen eğitime, Malatya, Elazığ, Sivas ve Tunceli'den sağlık çalışanları katıldı.

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hilmi Ataseven, "8.Ulusal ve Uluslararası Ar-Ge Destek Programları ve Proje Önerisi Hazırlama Eğitimi"nin açılışında Ar-Ge çalışmalarının çok önemli olduğunu ifade ederek, Ar-Ge'de yapılabilecekler noktasında, hedeflerin belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Ar-Ge'nin hayal kurmayı gerektirdiğine işaret eden Ataseven, "Hayallerimizi kurup, bir an evvel faaliyete geçirmemiz gerekiyor. Ar-Ge çalışmaları alt yapı çalışmaları açısından önem verilmesi, ciddiye alınması gereken çalışmalar." dedi.

Malatya Sağlık İl Müdürü Nail Umay da sağlık alanındaki Ar-Ge çalışmalarının amacının daha modern tedavi yöntemleri geliştirerek, insanların tedavi sürelerini kısaltmak olduğunu belirtti.

Aşı ve ilaçların geliştirilmesi için dünyada çok ciddi paraların harcandığını anımsatan Umay, Ar-Ge çalışmalarıyla bunların daha az maliyetle gerçekleştirilebileceğini, teknolojik gelişme için Ar-Ge çalışmalarının yapılması gerektiğini ifade etti.

Malatya İl Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener ise Ar-Ge çalışmalarının büyük emek ve çaba gerektirdiğine değinerek, hiçbir başarının tesadüf olmadığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Ulusal ve Uluslararası AR-GE Destek Programları ve Proje Önerisi Hazırlama Eğitim Uzmanı Dr. Nejla Can Güler, "Sağlık Bakanlığı Ar-Ge Yapılanması" konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

 Kaynak : AA

20160602_2_17221802_10873772_Web

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız