SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Proje Tamam da..

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:06:02
Proje Tamam da..
A- A+ PAYLAŞ
Karakaya Baraj Gölü üzerindeki demiryolu köprüsünün üstüne inşa edilecek karayolu köprüsüyle Elazığ ile Malatya arasındaki feribot ulaşımına son verecek olan ''iki katlı köprü'' projesinin Kalkınma Bakanlığı'na sunulduğu, bakanlığın ödenek tahsis etmesi halinde köprüyü Malatya İl Özel İdaresi'nin yapacağı bildirildi. 
     
Malatya Valisi Ulvi Saran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl projesini hazırlayarak Karayolları Genel Müdürlüğü'ne sundukları ''iki katlı köprü'' projesinin, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bağlantı yollarının da karayolları ağına alınması gerektiği için maliyetli bulunduğunu söyledi. 
     
Göl üzerindeki demiryolu köprüsünün üstüne yapılacak köprüyü İl Özel İdaresi aracılığıyla yapmaya karar verdiklerini bildiren Saran, ödenek tahsisi için Kalkınma Bakanlığı'ndan talepte bulunduklarını kaydetti. 
     
Köprünün yapılması halinde uzun yıllardır Malatya ile Elazığ'ın Baskil ilçesi arasında feribotla yapılan ulaşımın yerini karayolu ulaşımına bırakacağını belirten Saran, 2003 yılında burada yolcu taşıyan feribotun yaptığı kazada çok sayıda vatandaşın da yaşamını yitirdiğini hatırlattı. 
     
Ödenek talebinin onaylanması halinde önce köprüyü, ardından da bağlantı yollarını yapacakların bildiren vali Saran, ''Bağlantı yollarını da İl Özel İdaresi'nin köy yolu ağına alarak yapacağız. Köprü için ödenek temini çalışmalarını sürdürüyoruz'' dedi. 
     
Köprünün Malatya'ya yapılması planlanan kuzey çevre yoluna da yakın bir bağlantı olduğunu ifade eden Saran, bu köprünün aynı zamanda Türkiye'nin ilk iki katlı köprüsü olacağını belirtti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız