SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Proje Üretim Kültürü Artmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:22:55
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörlüğünce projeleri TÜBİTAK tarafından kabul gören öğretim üyelerine teşvik ödülü verildi.

TÜBİTAK 1001 Araştırma Projeleri ve 3501 Kariyer Projeleri ile Bilim Sanayi, Teknoloji Bakanlığı (SAN-TEZ) projesine başvuran proje yürütücüsü İnönü Üniversitesi öğretim elemanlarına teşvik amacıyla İnönü Üniversitesi Vakfı tarafından 1000 TL ödül verilmesi kapsamında proje çalışmalarını tamamlayan öğretim elemanlarına ödülleri verildi.

Rektörlük binası toplantı salonunda Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Asım Künkül, Prof. Dr. Yusuf Türköz, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cafer Mum, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Kadir Kartalcı, Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan ve projesi kabul gören öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, 40 öğretim elemanın teşvik ödülüne hak kazandığı açıklandı.

Toplantıda teşvik ödülünü kazanan öğretim elemanlarını tebrik ederek kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, “Daha önceki konuşmalarımda, TÜBİTAK’a eksiksiz ve TÜBİTAK formatında proje veren, sosyal bilimler de buna dâhildir, evet kim proje verirse kabul belgesini aldığında üniversite olarak kendisine 1000 TL vereceğiz. İkinci bir nokta ise, TÜBİTAK ile Sanayi, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı da dâhil olmak üzere uluslararası destek alan arkadaşımızın aldığı desteğin %20’si kadar da Üniversite yönetimi olarak biz destek vereceğiz, demiştik. Söz verdiğimiz gibi bugün burada bu kriterleri yerine getiren siz değerli arkadaşlarıma bu teşvik ödülünü vermekten dolayı çok mutluyum. Bir önceki yıla göre proje sayılarımızda artış görülmektedir. Ancak bu artışı yeterli görmemekteyiz. Eğer ülkemizin daha ileri seviyelere ulaşmasını sağlamak istiyorsak, uluslararası itibar gören bilimsel yayınların, projelerin hazırlanması konusunda çalışmalarımızı yoğunlaştırmalıyız. Dünyanın değişik ülkelerindeki birçok üniversitenin projelerden elde ettiği kazanç neredeyse bizim devletten aldığımız yıllık bütçeye denk gelmektedir. Eğer bu bağlamda düşünürsek üniversiteler ve bilim insanları olarak proje oluşturmadaki yerimizi gözden geçirmemizi ve çok çalışmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Değişik üniversitelerle başarılı oldukları alanlarda ortak çalışmalar yaparak proje üretme kültürümüzü arttırmalıyız. Bu konuda İnönü Üniversitesi olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.” dedi. 

Projeleri kabul gören ve teşvik ödülü kazanan öğretim elemanlarına ödülleri Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından verildi. 

Projeleri kabul gören ve teşvik ödülü kazanan öğretim elemanları ve üyeleri:

Prof. Dr. Ergun Ekinci, Prof. Dr. Funda Atalay, Prof. Dr. Salih Mamiş, Prof. Dr. Mustafa Sülü, Prof. Dr. İsmet Yılmaz, Prof. Dr. M. Ali Aksan, Prof. Dr. Yetkin Gök, Prof.Dr. Hikmet Geçgil, Prof. Dr. Hüseyin Karacı, Prof. Dr. Nevin Gürbüz, Prof. Dr. Kadriye Benkli, Prof. Dr. Turgay Seçkin,  Doç. Dr. Saliha Begeç, Doç. Dr. İhsan Karabulut, Doç. Dr. Ali Karcı,  Doç. Dr. İlknur Özdemir, Doç. Dr. Ahmet Yıldız, Doç. Dr. Elif Apohan, Doç. Dr.Yılmaz Çiğremiş, Doç. Dr. Turan Arabacı, Doç. Dr. Emin Tağluk, Doç. Dr. Yusuf Yakupoğulları, Doç. Dr. Osman Çiftçi,  Doç. Dr. Gökhan Durmaz, Doç. Dr. Mehmet Yüceer, Yrd. Doç. Dr. Emine Şalva, Yrd. Doç. Dr. Yunus Önal, Yrd. Doç. Dr. Serdal Altın, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Tekedereli, Yrd. Doç. Dr. Fırat Öztürk, Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Toy, Yrd. Doç. Dr. Neslihan Şimşek, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sinan Kaynak, Yrd. Doç. Dr. Ümit Yolcu, Yrd. Doç. Dr. Devkan Kaleci, Yrd. Doç. Dr. Metin Ertürkler, Yrd. Doç. Dr. Muhammet Fatih Talu, Dr. Emine Altın, Dr. Songül Ünüvar ve Dr. Şanlı Kabaktepe.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız