SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Proje ve Hizmet Vaadediyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:34:03
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi, Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı olarak Mimar Yaşar Köksal'ın adını açıkladı. 

AKP'den Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan ancak bu partiden aday gösterilmeyen Mimar Yaşar Köksal'ın SP'den Yeşilyurt ilçesi belediye başkan adaylığının açıklanması için bugün SP Malatya İl Teşkilatı binasında bir basın toplantısı düzenlendi. 

SP Malatya İl Başkanı Mehmet Kaya Asiltürk, SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal, SP Yeşilyurt İlçe Başkanı Hamza Paşahan, Yeşilyurt belediye başkan adayı olarak açıklanan Yaşar Köksal ve kalabalık bir partili topluluğu katıldı. 

Adaylığının açıklanmasından sonra bir konuşma yapan SP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Mimar Yaşar Köksal, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın 2009 seçimlerinde kullandığı '5 Yıldızlı Malatya' sloganına göndermede bulunarak "Biz size yıldızlar vaat etmiyoruz, ancak yıldızlarla takdir edeceğiniz projeler ve hizmetler taahhüt ediyoruz.  Saadet kazanınca bu şehrin kaybedeni olmayacaktır" dedi. 

Köksal'ın adaylığını Paşahan açıkladı

SP Malatya İl Teşkilatı binasında yapılan basın toplantısında, Mimar Yaşar Köksal'ın SP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı olduğunu SP Yeşilyut İlçe Başkanı Avukat Hamza Paşahan açıkladı. Yaşar Köksal'ın yerel yönetimler alanında büyük bir birikime sahip olduğunu belirten Hamza Paşahan "Büyükşehir adayımız Sayın Ahmet Münir Erkal'in  vurguladığı gibi emaneti ehline ve bu şehri yönetebilecek birikimi, tecrübesi olan liyakatli şahsiyetlere teslim etmek gerekir. Sayın Yaşar Köksal işte bu kriterlere uyan değerli bir isim olarak partimizin Yeşilyurt belediye başkan adayıdır" dedi. 

Asiltürk: İnşallah merkezde 3-0 yapacağız 

Toplantıda daha sonra konuşan SP Malatya İl Başkanı Mehmet Kaya Asiltürk ise, Malatya'nın sağlıklı ve planlı gelişmesinde Yeşilyurt ve Battalgazi merkez ilçelerinin önemine değinerek "Eğer Malatya halkı hem iki ilçenin hem büyükşehirin kendine hizmet etmesini istiyorsa 30 Mart seçimlerinde Saadet Partisi’ni tercih etmelidir" diye konuştu. 

Mimar Yaşar Köksal'ın SP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı olmasının Yeşliyurt'ta nitelikli belediyecilik hizmeti üretilmesinin yolunu açacağını belirten Asiltürk şöyle konuştu: "Yeşilyurt ve Battalgazi ilçemiz merkez ilçe olarak ikiyle ayrıldı. Yeşilyurt ilçemiz, Gündüzbey, Bostanbaşı, Topsöğüt, Dilek, Şahnahan olan beldeler bir araya gelerek 74 mahalle 254 bin 59 bin nüfus ve yaklaşık 180 bin seçmenle yeni bir merkez ilçe oluştu. Yeşilyurt Belediye Başkan Adayımız Mimar Yaşar Köksal oldu. Biz SP olarak inancımız ve inandığımız değerler üzerine birisi başkan olsun, bir kardeşimizin işi görülsün, yeşil alanlar imara açılsın, yoğunluklar arttırılsın diye düşünmüyoruz. Bizim tek düşüncemiz var: Oy kaygısı taşımadan netice için çalışmak. İnancımız gereği en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İnanıyoruz ki iman varsa imkan da vardır". 

Battalgazi merkez ilçesi belediye başkan adayını kısa süre içinde açıklayacaklarını söyleyen SP Malatya İl Başkanı Asiltürk, "Yakında Battalgazi adayımızı da paylaşacağız. İnşallah merkezde 3-0 yapacağız. Eğer Malatya halkı, hem iki ilçenin hem büyükşehirin kendine hizmet etmesini istiyorsa 30 Mart seçimlerinde Saadet Partisi’ni tercih etmelidir. Partimiz için yönetimimiz için aday belirlemedik, Malatya halkı için aday belirledik" diye konuştu. 

SP Yeşilyurt Adayı Köksal:  Yıldız değil, yıldızlarla takdir edeceğiniz hizmet vaad ediyoruz

Basın toplantısında daha sonra SP Yeşliyurt Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Mimar Yaşar Köksal konuştu. Konuşmasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın 2009 seçim kampanyasında kullandığı "5 Yıldızlı Malatya" sloganına göndermede bulunan Köksal, "Biz size yıldızlar vaat etmiyoruz, ancak yıldızlarla takdir edeceğiniz projeler ve hizmetler taahhüt ediyoruz.  Saadet Kazanınca bu şehrin kaybedeni olmayacaktır" dedi. 

Malatya'nın sahip olduğu potansiyelle bölgenin cazibe merkezi konumuna gelmesi gerektiğine vurgu yapan Köksal, bu konumun doğru yöneticiler, doğru şehir yönetim stratejileri ve kaynakların doğru, yerinde kullanımı ile mümkün olabileceğini söyledi. 

Tüm ilçeleri ile birlikte Malatya'nın modern şehircilik ilkeleri ile büyümesi gerektiğini kaydeden SP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Yaşar Köksal konuşmasını şöyle sürdürdü: "Milli ve manevi değerlerimizi korumadan büyümenin gelişmenin bize bir huzur getirmeyeceği bilinmelidir, Büyükşehir statüsü gönlümüzdeki bu hedefleri gerçekleştirmemizi için önemli bir fırsattır. Bu fırsat tecrübeli, birikimli ehil ellerde olursa başarıya ulaşacaktır.  Ehliyetli, yüreği hizmet sevdasıyla dolu bir ekiple karşınızdayız. Biz size yıldızlar vaat etmiyoruz ancak yıldızlarla takdir edeceğiniz projeler ve hizmetler taahhüt ediyoruz". 

Köksal, konuşmasını "Saadet kazanınca bu şehrin kaybedeni olmayacaktır" sözleri ile bitirdi. 

SP Büyükşehir Adayı Erkal: Köksal'ın adaylığı Malatya'ya hizmet enerjisini taşıyacak 

Yaşar Köksal'ın Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı olarak açıklandığı toplantıda son olarak konuşan SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal ise, kendisinin Malatya Belediye Başkanlığı döneminde Malatya Belediye Başkan Yardımcısı görev yapan Mimar Yaşar Köksal ile ortak şehircilik anlayışına sahip olduklarını ifade ederek "Bugün 10 sene beraber çalıştığımız, değerli çalışma arkadaşım,  Malatya’nın imarında ve inşasında çok değerli hizmetleri olan Yaşar Bey’in de Yeşilyurt adayı olması benim için ayrı bir mutluluk vesilesidir" dedi. 

Saadet Partisi Büyükşehir Adayı Erkal, SP'nin merkez ilçe ve diğer ilçelerde son derece nitelikli ve birikimli isimleri aday göstermesinin Malatya ve insana verilen önemi gösterdiğini belirterek, "Hizmet odaklı, Malatya insanına yeni projemler yeni hedefler yeni vizyonlar getirme odaklı, Malatya’nın heyecanını zirveye taşıyacak sürdürülebilir bir büyüme ve gelişmeyi, dinamik bir planlama süreci yürüteceğiz bu yönde gayret edeceğiz. Yaşar Köksal kardeşimin adaylığı ile birlikte daha büyük bir hizmet enerjisini Malatya’ya taşıyacağız" şeklinde konuştu. 

YAŞAR KÖKSAL KİMDİR? 

Yaşar Köksal, sırasıyla Atatürk İlkokulu, Atatürk Ortaokulu ve ŞKÖ Endüstri Meslek Lisesi’ni bitirdikten sonra, 1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nden mezun oldu. 

Askerliğini Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı’nda yedek subay olarak yapan Yaşar Köksal, Ahmet Münir Erkal’in Malatya Belediye Başkanlığı döneminde 1991 -99 yılları arasında belediye başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 

İmar İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Makine İkmal Müdürlüğü gibi şehircilik ve teknik ağırlıklı birimlerin bağlı olduğu belediye başkan yardımcısı olarak 8 yıl Malatya Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Yaşar Köksal, ‘Mahalli İdarelerde Yöneticilik Eğitimi’ ve İstanbul Üniversitesi İnşaat İşletmeciliği İhtisas Programı’nı da tamamladı. 

Halen serbest mimar olarak çalışan Yaşar Köksal Almanca biliyor.

FOTOĞRAF: SP Yeşilyurt adayı Yaşar Köksal (sağdaki), Büyükşehir başkan adayı Münir Erkal'la birlikte görülüyor.

HABER- FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız