SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Projede Yok, Nerden Çıktı?

A- A+ PAYLAŞ

Yeni Cami'nin ana caddeye cepheli bölümünün önünde belediyece devam ettirilen meydan düzenleme çalışmalarında ortaya çıkan "gecekondu" bir durum dikkatleri çekiyor. "Çay Ocağı" yapılacağı öne sürülen bu bölüm, "onaylı" projede bulunmuyor.

Yeni Cami'de geçen yıl başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında, caminin Vakıflar Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki avlusunun da düzenlemesi, hazırlanan bir proje kapsamında bu kuruluş tarafından yaptırılmış, Hükümet Meydanı'nın karşısında bulunan bölümün meydan olarak düzenlenmesini ise Belediye üstlenmişti.

Malatya Belediyesi, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında, "Soykan Parkı" diye de bilinen bu bölgedeki parkı tahliye etmiş, ağaçları ve yeşil alanı ortadan kaldırmış, "çıkmamakta direnen" kiracılarını "tahliyeye" zorlamak için park bölümünde hafriyat yapılmıştı. İşyerlerinin tahliyesi ile ilgili mahkemeler sonuçlanıncaya kadar meydan düzenleme işi yapılamamıştı.

Parkın altında, caminin karşısındaki işyerlerinin tamamının tahliye edilmesinin ardından, kamuoyuna da duyurulan ve görüntüleri verilen meydan düzenleme projeleri ile ilgili çalışmalara başlanmıştı.

İnönü Caddesi'nden Yeni Cami'ye doğru olan alandaki meydanın bir bölümü yüksek zemin olarak kalırken, camiye doğru olan ve büyükçe bir havuzun da yeraldığı bölüme, iki geniş merdiven içeren proje, "nasıl ve neden" olduğu anlaşılmaz bir şekilde bir anda değişti. "İkiz geniş merdivenlerden biri" iptal edilirken, bunun yerine "gömme bir dükkan" inşa edilmeye başlandı.

Tamamen proje dışı yapılan bu yerin, "Çay Ocağı" olarak kullanılmak üzere "oldu-bittiyle" inşa edilmekte olduğu öne sürülürken, proje dışı bu çalışmanın, meydan düzenlemesi ile ilgili bütünlüğü bozduğu belirtildi.

Başta proje müellifi olmak üzere, Valilik ve ilgili kuruluşların, inşaatı halen devam etmekte olan bu meydandaki "garipliğe" müdahale etmesi, proje dışı yapılan ve "dedikodulara" neden olan bu duruma son vermesi isteniyor.

Malatya'da göreve başladıktan sonraki birçok konuşmasında, İnönü Kapalı Çarşısı'nın üzerinin "kötü bir projelendirme" ile değişik yükseltiler, çıkıntılarla "meydan olma" vasfını taşımaktan uzak olduğunu söyleyen, buna zamanında müdahale edilmemiş olmasına hayret ettiğini belirten Vali Halil İbrahim Daşöz'ün, kendi görev döneminde, kentin en merkezi yerinde yapılmakta olan bir meydana, proje dışı olarak yapılan "dükkan" konusuna duyarsız kalmaması gerektiği ifade ediliyor.

FOTOĞRAF: Bahse konu "proje dışı" yer, fotoğrafta sol tarafta görülen "dükkan".. Projeye göre, buranın fotoğrafın sağ tarafında farkedilen "geniş merdivenin ikizi" olması lazım. Ama merdiveni iptal edip, "gömme dükkan" yapılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız