SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Projeler Bitmek Üzere'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da spor ile ilgili yapılacak olan yeni salonlarla büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabileceği belirtiliyor.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, "Malatya'da sportif anlamda birçok faaliyete ev sahipliği yaptık. İlimizde çok iyi bir potansiyel var. Bu anlamda uluslar arası faaliyetlere ev sahipliği yapmak istiyoruz. Yeni yaptığımız spor salonlarıyla birlikte daha büyük organizasyonları ilimizde göreceğiz" dedi.

 'PROJELERİMİZ BİTMEK ÜZERE'

Fındıklı, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan İl Spor Merkezlerine yoğun bir talep olduğunu belirterek, "İl Spor Merkezleri, öğrencilerimizin ve gençlerimizi pek rağbet ettiği bir sportif olgu. Çocuklarımız ve gençlerimiz yaz aylarını rahat aktivitelerle değerlendirmiş oluyorlar hem de biz bu sporcular arasından geleceğe dönük sporcular yakalama şansını buluyoruz. Geleceğe dönük sporcuları yaz kış çalışmalara tabi tutuyoruz. Çocuklarımız yazdan yaza sportif çalışmalara katılsalar bile çok güzel bir aktivite oluyor. Tabi bu kayıtlarımız içerisinden yüzme çok büyük bir dikkat çekiyor. Yaz ayları Malatya'da bir hayli sıcak geçiyor. İlimiz kurak bir ilklime sahip. Bu nedenle havuzumuz oldukça yoğun ilgi görüyor. İki yıldır tadilatta olan açık yüzme havuzumuzu bu yıl hizmete açtık. Ve şuan ilk patlamasını da yaptı. Yüzme branşına şu ana kadar bin 500 sporcuyu kayıt ettik. Eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu oldukça sevindirici bir rakam. İl Spor Merkezleri kapsamında 19 branşımızı hizmete açtık. Bu branşlardaki kayıtlarımız 3 bine yaklaştı. Bundan dolayı da oldukça mutluyuz. Bir önceki yıla göre katlanarak gidiyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha fazla tesis ve eğiticiyle hizmete gireceğiz. Spor salonu yetersizliği nedeniyle basketbol kayıtlarını dondurmak zorunda kaldık. 361 kayıttan sonra bu branşımızdaki kayıtlarımızı durdurduk. Tesisimizi sabah saatinden akşam 20.00'a kadar antrenman saatlerine bölmemize rağmen yetiştiremiyorduk. Vali Beyle başlattığımız spor salonları projemiz bitmek üzere. Tecde ve İlyas Mahallelerindeki salonlarımız bitip, devreye girdiğinde basketbol ve voleybol da binli rakamları göreceğiz. Keza voleybol branşında da iyi bir patlama yakaladık. Voleybola 274 kayıt yapıldı ama salon yetersizliği nedeniyle kayıtlarımızı dondurmak zorunda kaldık. Teniste hiç ummadığımız bir durumla karşılaştık. Şuana kadar 106 kayıt yaptık. Tenis daha önce yaz spor okullarında açmadığımız bir branş olmasına rağmen büyük ilgi gördü. Tenise iki bayan antrenör istihdam ettik. Sağ olsunlar onlarında gayretleriyle bu rakamı yakaladık. Tekvando bildiğiniz üzere Malatya'nın en önemli sporları arasında yer alıyor. Yıllarca Avrupa şampiyonları çıkarmış bir kentiz. Onda da rakamımız 150'lere yaklaştı. Güreş branşında da kayıtlarımız iyi gidiyor. Güreşte YİBO'lara önem vereceğiz. İlçelerdeki tesislerimizi bitirdiğimiz anda yaz spor okullarını ilçelerde de bizle birlikte hareket ettireceğiz. Şuan ilçelerimizin birçoğunda spor salonu bulunmadığından bu tip faaliyetler yapamıyoruz.” dedi.

'BÜTÇELERİ AYRILDI'

Üç ilçede yeni spor salonlarının yapılacağını belirten Fındıklı, "Bu yıl Battalgazi, Akçadağ ve Yeşilyurt Yakınca Beldemize 3 tane spor salonu yapılıyor. İhaleleri bitti ve bütçeleri ayrıldı. Önümüzdeki yıl hizmete açılacak. Ve yaz spor okullarına en az biner tanede oralardan kayıt yapacağız diye tahmin ediyoruz. 2012 programında ise üç ilçemiz daha yer alıyor. Pütürge, Doğanşehir ve Hekimhan ilçelerimize spor salonu yapılacak. Ondan sonraki yılda diğer ilçelerimize geçeceğiz. Böylece önümüzdeki 5 yıl içerisinde Malatya'nın bütün ilçeleri spor salonlarıyla donatılmış olacak" ifadelerini kullandı.

"DAHA BÜYÜK FAALİYETLERE İMZA ATACAĞIZ"

Fındıklı, uluslararası organizasyonları Malatya'ya taşıyacaklarını belirterek, "Önümüzdeki yıl spor salonlarımızın hizmete girmesiyle birlikte daha büyük organizasyonlar alacağız. Ampute Türkiye Şampiyonasını Malatya'da yaptık. Yıldız Bayanlar ve Anadolu Bayanlar Basketbol Şampiyonları ilimizde yapıldı. Çim Hokeyi Açık Alan Büyük Bayanlar Türkiye Şampiyonasını Malatya'da yaptık. Su Topu Küçükler Türkiye Şampiyonasını ilimizde gerçekleştirdik. Bu organizasyonları alnımızın akıyla tamamladık. Bundan sonra daha büyük organizasyonları ilimizde yapmak istiyoruz. 2012 Şubat ayında salon hokeyinde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasını Malatya'da yapacağız. Bunun müracaatlarını yaptık. Yeni salonumuzu önerdik. Yeni salonumuzun yapısı, zemin ölçüleri ve her şeyiyle pırıl pırıl bir proje olduğundan Avrupa'dan kabul gördük. Şubat ayından inşallah İlyas Mahallesi'nde bu organizasyonu gerçekleştireceğiz. Bunun dışında uluslar arası başka planlarımızda var" dedi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız