SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Projeler Malatya'da Değerlendirilecek'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da İnönü Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve KOSGEB işbirliği ile Duvarsız Teknoloji İnkubatörü işbirliği protokolü imzalandı.

MTSO Salonu'nda düzenlenen, Duvarsız Teknoloji İnkubatörü (mikro ya da küçük işletmelerin iş kapasitelerini geliştirme) işbirliği imza töreninde konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Yıllardır özlemini çektiğimiz, üniversite sanayi işbirliği günden güne artıyor. Daha önceden Teknopark ile ilgili üniversitemizin desteği oldu. Şimdi de Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin (TEKMER) görevini bundan böyle Malatya'da hizmet vermesinin protokolü için bir arada bulunuyoruz. TEKMER artık ilimize olduğu gibi bölge illerinde de hizmet verecek. Daha geliştirirsek Teknoloji Geliştirme Merkez Müdürlüğü'nün burada kurulması söz konusu olacak. Böylelikle sanayicilerimiz Ankara ve Gaziantep'e yorulmadan, geliştirecekleri projeleri buraya sunacaklar. Bu kurula sunacaklar. Bu kurulda, İnönü Üniversitesi, odamız ve KOSGEB'den 2'şer kişilik temsilciyle toplam 6 kişi görev yapacak. Kurul tarafından değerlendirildikten sonra uygun görülen projenin desteği KOSGEB Müdürlüğü tarafından direk ödemesi Malatya'da yapılacak. Bu da, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerimizin, araştırma geliştirmeye ARGE'ye yönelik faaliyetlerin artmasını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlhan İçen de konuşmasında, "Daha önceden Teknokent ile üniversite sanayi işbirliğini başlatmıştık. Bu çalışma da ilimiz adına yeni başarıdır. Üniversitemiz, sanayicinin ve ARGE'nin her zaman emrindedir. 500 öğretim üyesi arkadaşımız sanayicilerin verdikleri projelerini değerlendirme katkısında bulunacaklar" dedi.

Küçük ve Orta Sanayiciyi Geliştirme Başkanlığı (KOSGEB) Malatya Merkez Müdürü Murat Seki ise, konuşmasında, Duvarsız Teknoloji İnkubatörü işbirliği protokolü hakkında bilgi aktararak, "Bu konuda bir yıldır çalışma yapıyorduk. Merkez müdürlüğümüz ARGE raporu hazırladı. KOSGEB Başkanlığı'na rapor ve talep sunuldu. KOSGEB icra komitesi tarafından Duvarsız Teknoloji İnkubatörü kurulmasına karar verildi. Girişimci ve KOBİ'lerin araştırma ve gelişme projeleri Malatya'da değerlendirilecek. Duvarsız Teknoloji
İnkubatörü işbirliği protokolü ile girişimce ve KOBİ'leri harekete geçirmiş olacağız. Bu protokol ve işbirliği ile güzel bir sinerji meydana getireceğimizi umut ediyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız