SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Projeler Tek Tek Yapılıyor'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, AK Parti'nin ezberleri bozan bir parti olduğunu ve kaynakları halk için kullandığını söyledi.

İl Başkanlığı'nda düzenlenen Halk Günü'ne katılan Fındıklı, burada AKP İl başkanlığı için yapılan sürecin çok iyi bir şekilde sonçulandığını söyleyerek, yeni il başkanı olan Bülent Tüfenkçi'ye hayırlı olsun temennisinde bulundu.

"BU NORMALLEŞME SÜRECİ.."
Fındıklı, TBMM'deki son dönem çalışmalarda referandumda yapılan değişikliklerle ilgili olarak kanuni düzenlemelerin yapılmaya çalışıldığını söyleyerek, "Bütün maksadımız üzerinde her ne kadar tartışma yapılırsa yapılsın bir normalleşme sürecidir. Biz bu normalleşme sürecinde, üstünlerin adaleti değil, hukukun üstünlüğünü tesis edildiği bir yapıyı oluşturmaktır. Biz hukukun bağımsız ve tarafsız olmasını istiyoruz. Önümüzdeki 2011 yılı seçimlerinden sonra yapacağımız büyük anayasa değişikliği ile devlete karşı,sisteme karşı halkın bireysel hakkını koruyan ve vatandaşı ön planda tutan bir sivil anayasayı 2011 yılı seçimlerinden sonra yapacağız" diye konuştu.

Malatya'daki yatırımları sürekli takip ettiklerini ve önemli projelerin hayata geçirildiğini söyleyen Fındıklı, "Türkiye'nin her alanında ezberleri bozan bir partiyiz. Bütün reformlarını gerçekleştiren ve ciddi anlamda kaynak oluşturan ve bunu da halkın yararına kullanan bir partiyiz" dedi.

"HİZMETLER GÖLGEDE BIRAKILMAYA ÇALIŞILIYOR"
Malatya'daki hizmetlerin sürekli olarak tartışmalarla gölgede bırakılmaya çalışıldığını belirten Fındıklı şunları söyledi, "Malatya'da hizmetten çok, ortaya çıkartılan bazı tartışmalarla hizmetler gölgede bırakılmaya çalışılıyor. 20007 yılında havaalanı kapatılacaktı. Ama, şu anda 2 tane uluslararası standartta pisti var. Terminal binamız çok iyi bir hale getirildi. Havaalanı yolunu uluslararası standartta bir protokol yolu haline getirdik. Beylerderesi viyadükü, Türkiye'nin kendi standartlarındaki en büyük eseridir. Burası içinde 17 santimetre aşağıda mı kaldı, yukarda mı kaldı? Tartışması yapılıyor. Ama teknik görevliler durumu açıklamadı. Hastane yapımı için de tartışmalar başlatılmıştı. Malatya'daki spor tesislerinin kurulması için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. TOKİ ile yaptığımız çalışmalar ortada. Malatya'daki kulüplerin 2. ve 3. ligde olmasına karşın, çalışmalarımızı aksatmadan sürdürdük. Akçadağ, Battalgazi ve Yeşilyurt'ta bu yıl 3 tane kapalı spor salonu yapılacak. Doğanşehir'deki kapalı spor salonu içinde çalışmalar sürüyor. TOKİ'ye yaptıracağımız, Stat, kapalı spor salonu ve kapalı yüzme havuzu ile ilgili çalışmalar sürüyor. Bizim yapacağımız stadın projesi 35 bin seyirci kapasite olarak planlandı. Proje yapılırken arkada 2 yada 3 sıranı eksik yapılması bir problem değildir. Bunlar sonradan ilave edilerek yapılabilir. Kim ne söylerse söylesin, herkes söylediklerini altında utanacaktır. Projeler tek tek yapılıyor."

Malatya Organize Sanayi Bölgesi'nde inşaatı başlayan arıtma tesisinin faaliyete geçme tarihine kadar çevre kirliliğinin önlenmesi konusunda üniversiteden ya da başka kurumlardan gelecek olan öneri ve alternatif çözüm yollarına her zaman açık olduklarını söyleyen Fındıklı, "Ben oda başkanı iken de söylüyordum, kimsenin gözyaşı üzerine kimseye sofra kurdurtmam. Malatya'daki sanayimiz bir anda patlama gösterdi. 2. Organize Sanayi Bölgesi yapılırken orası için depo dediler. Şimdi uyuyan dev olduğu söyleniyor. 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin arıtma tesisi ihalesini yaptık ve ödeneğini çıkarttık. Bu tesis 1 yıl içinde yapılarak teslim edilecek. Önümüzdeki aralık ayında tesis hizmete girecek. Mevcut arıtma tesisi çalıştırılmıyor değil, fabrikalardaki üretim arttı. Arıtma tesisi faaliyete geçene kadar çevre kirliliğini önlenmesi konusunda üniversiteye ya da başka kurumdan bize gelecek olan öneri ve alternatif çözüm yollarına açığız" diye konuştu.

"FARKINDAYIZ.."
Fındıklı, bir basın mensubunun sorusu üzerine Organize Sanayi Bölgesindeki arıtmanın yetersiz olduğunu belirterek; “Çevre konusu çok önemlidir. Ben kimsenin gözünün yaşının üzerine sofra kurdurmam. Bunu o zaman da söyledim şimdi de söylüyorum. 1. OSB’nin arıtma tesisini de bu gayretle yaptık. Ancak sanayimiz bir anda patlama gösterdi 2. OSB’de. Burada bir problem olduğu doğrudur. Ancak 2. arıtma tesisini de başlattık. Bir yılda önce bitecek. Bu kirliliğin farkındayız. Bir yandan da çevreyi kirletmememiz gerektiğini biliyoruz. 1. OSB’nin arıtma tesisi tam kapasite ile çalıştırılmıyor değil, işletmelerin artması ve özellikle tekstil firmalarının artması nedeni ile orası şu anda yeterli değil. Kirliliğin şu zamanda azaltılması adına teknik elemanlardan ve üniversitenin öğretim elemanlarımızdan gelecek olan tekliflere gerekli olan kaynağı sağlarız” dedi.

“BİZ İŞSİZLİK NÜFUSUNA BAKARIZ”
Ocak ayı sonunda Malatya’yı ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in açıkladığı ‘Malatya’da 3 bin 300 işletmeniz 1 elemanla çalışıyor’ şeklindeki söylemleri ile ilgili olarak sorulan soruya Fındıklı; “Küçük sanayi sitesine gittiğinizde bir babanın yanında oğlu çalışır sigortalıdır. Bir tornacının yanında 1 kişi çalışır sigortalıdır. Dolayısıyla bunlar tek kişilik işletmelerdir. Ama bunun yanında büyük işletmelerimiz de var. 3 bin, 3 bin 500 kişi çalıştıran işletmelerimiz var. Biz olaya genellikle Malatya’nın işsizlik nüfusu ne kadar, bunu ne kadarını giderebildik kaçına iş bulabildik buna bakarız. 2010 yılı istihdam bakımından başarılı bir yılımızdır” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız