SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Projeler Yarışıyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Kurumları arası Proje Tabanlı Beceri Yarışması başladı.

Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen bir törenle yarışmanın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlileri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Türkiye'de meslek okullarına yoğun bir talep olduğu söyledi. Bulut, Malatya'da Meslek Lisesi öğrencilerini istihdam edecek okullar noktasında ciddi sıkıntılar çektiklerini belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığımızın mesleki eğitime yönelik yaptığı çalışmalar, mesleki eğitime olan ilgiyi artırmıştır. Proje tabanlı beceri yarışması öğrencilerimizin kendi ilgi alanlarıyla ilgili deneyim ve becerilerini artırmak amacıyla gerçekleştiriliyor" dedi.

Yarışmayla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Abik de, yarışmaların 5 kategoride yapılacağını ve 3 gün içerisinde sonuçlandırılacağını kaydederek, "Yarışmada projeler, tasarımda verimlilik, bilgi ve iletişim teknolojisi, üretim, hizmet ve sağlık hizmetlerinde verimlilik konularında değerlendirmeye alınacak. Birinci olan projeler, 13-17 Nisan tarihlerinde Gaziantep'te yapılacak olan ve 14 ilin katılacağı bölge birinciliği yarışmasına katılacak. Bölge birincisi olacak proje 4-8 Mayıs tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan Türkiye Finaline katılacak" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut, öğrencilerin yaptıkları projeleri inceleyerek bilgi aldı. Daha sonra projelerin ilk gün değerlendirmesine geçildi. Bilgi ve İletişim Teknolojisi'nde 14, Üretimde Verimlilikte ise 12 proje jüri üyeleri tarafından değerlendirmeye alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız