SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Projelerden Biri de İmar Planı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:03:43
Projelerden Biri de İmar Planı!
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır,  düzenlediği bir toplantıyla projelerini açıkladı. Çakır’ın projeleri arasında, büyükşehre geçişle birlikte mecburen yapılması gereken ‘İmar Planı’nın da yer alması dikkat çekti. Toplantı öncesinde Ahmet Çakır’ın 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalardan oluşan sinevizyon gösterisi yapıldı.

Ramada Otel’de düzenlenen toplantıya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Cemal Akın, Mustafa Şahin, Öznur Çalık, MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, İstanbul Milletvekili, Malatya Koordinatörü Osman Boyraz, TSO Meclis Başkanı Nedim Payza, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, AKP İl Başkanı Tüfenkçi, AKP'li ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe teşkilatları yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, belediyenin daire müdürleri, şirket genel müdürleri ile çok sayıda partili katıldı. 

Tüfençi: Yapamayacağımız hizmetlerin sözünü vermedik

Programın açılış konuşmasını yapan AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, 12 yıllık AK Parti iktidarının yapamayacağı hizmetlerin sözünü vermediğini, millete ne söz vermişse bugüne kadar yerine getirdiğini söyledi. Tüfenkçi, 17 Aralıkla başlayan sürecin şer odakları tarafından ktidarlarına yapılan kirli bir komplo olduğunu da savunarak, milletin 30 Mart’ta yapılacak seçimlerde şer odaklarına gereken cevabı vereceğini belirtti. 

Milletvekili Cemal Akın ise, Turgut Özal zamanında dillendirilen büyükşehir hayalinin gerçekleşmesinden mutluluk duyduklarını belirtti. 

“Toz bulutlarını bertaraf ettik”

Proje tanıtım toplantısına katılan AKP İstanbul Milletvekili, Malatya Koordinatörü Osman Boyraz da, Türkiye üzerinde ve AK Parti iktidarı üzerinde oynanmak isteyen oyunlardan söz edip, “17 Aralık’taki toz bulutlarını vatandaşların desteği ve başbakanımızın dik duruşu ile bertaraf ettik” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı  Ahmet Çakır, yeni dönemde yapacağı projeleri anlattı. Çakır’ın projelerinin ilk 3’ünü, kent yönetiminin olmazsa olmazı olan Çevre Düzeni Planı, Ulaşım Master Planı ve İmar Planı oluşturdu.

Belediye Başkanı ve AKP  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın kamuoyuna açıkladığı bazı projeleri şöyle:

“Çevre düzeni planlarının güncellenmesi, ulaşım master planı, imar palanı, Malatya Kentsel Yenileme Master Planı, Horata Vadisi Projesi, İstasyon Garı Yenileme Projesi, Şoför Okulu Mega Şehir Projesi, Tema Park Projesi, Battalgazi Kale Surları Projesi, Sahil Yolu Projesi, yeni piknik alanları, şeker park kültür ve fuar alanı, beyler deresi vadisi, çocuk, geçlik ve engelliler merkezi, kadınlar göz nuru pazarı, eski belediye meydanı düzenlemesi,  çevreyolu üst geçit projeleri, otopark projeleri, meslek odaları sitesi, kayısı konsantre fabrikası, 1 milyon ağaç, yeni itfaiye merkezleri.”

“Baraj yolu ve sahil yolu, güney bulvarı yürüyüş yolu ve çevre düzenlemesi, Yeşilyurt bulvar, Tecde Yenişehir bulvarı, Dilek bulvarı, bisiklet yolu, çevre yolu üst geçitler, büyük otoparklar, Gökkuşağı bilim merkezi, Masal Vadisi çocuk kenti, hayvanat bahçesi, su dünyası., yeni piknik alanları, şeker park kültür ve fuar alanı, beyler deresi vadisi, çocuk, geçlik ve engelliler merkezi, kadınlar göz nuru pazarı, eski belediye meydanı düzenlemesi, her ilçeye bir meydan, sosyal market, elektrikli toplu taşıma, yöresel ürünler pazarı, meslek odaları sitesi, kayısı konsantre fabrikası, 1 milyon ağaç , yeni itfaiye merkezleri.”

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız