SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Projelerden Biri Malatya'dan

A- A+ PAYLAŞ
 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nda (TKDK) Temmuz ayında proje teklif çağrıları sonrasında proje başvuru kabulleri yapıldı. 17 ilde yapılan değerlendirmeler sonucunda ilk başvuru çağrı dönemi için 4 projenin onaylandığı ve proje sahipleri ile hibe sözleşmelerinin imzalandığı öğrenildi. Onaylanan 4 projeden birinin Malatya'dan geldiği belirtildi. 
 
Konuya ilgili olarak TKDK İl Koordinatörü Mehmet Dere tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle ;  tarafından yapılan açıklamalar ve sözleşme imzalanmasına ilişkin görseller değerlendirmesi dileğiyle ekte sunulmuştur.
 
"IPARD programı çerçevesinde kullandırılacak hibe fonları için 1 Temmuz 2011 tarihinde proje başvuru çağrı ilanı yayınlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), bu çağrı döneminde onaylanan ve hibe sözleşmesi imzalanan proje sahiplerini açıkladı. Malatya’da da Kültür balıkçılığının geliştirilmesi alt tedbiri kapsamında 25 ton/yıl kapasiteli bir yetiştiricilik işletmesinin kurulumu projesi yapılan değerlendirmelerin ve kontrollerin ardından onaylandı. Doğanşehir sürgüde gerçekleştirilecek proje kapsamında yavru ve yetiştiricilik havuzlarının inşası, kuluçkahane inşaatı gibi yapım işleri ile makine ekipman alımını içeren, toplam uygun yatırımı tutarı yaklaşık 405.000 TL olan projenin yarısı yani yaklaşık 202.000 TL IPARD programı hibe fonları tarafından finanse edilmesi beklenmektedir. Hibe sözleşmesinin imzalanmasının ardından yatırımına başlayan Ali Dayı LTD. proje uygulaması süresi olan 1 ay sonunda kuruma sunacağı ödeme talep paketinin onaylanması halinde yaklaşık 202.000 TL tutarındaki hibe kurum tarafından proje sahibinin banka hesabına yatırılacak.
 
Hibe sözleşmesinin imzalanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan TKDK Malatya İl Koordinatörü Mehmet H. DERE; IPARD fonlarının serbest bırakılması ve fonların yönetimi için AB Komisyonundan yetki devri almak amacıyla uzun soluklu, zorlu akreditasyon sürecini başarıyla tamamladık. Akreditasyonun alınması ile beraber Temmuz 2011 yılında yayınlanan çağrı ilanları kapsamında proje kabulüne başladıklarını belirten DERE, İlk dönem için Malatya ilinden de bir projenin onaylanmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. IPARD programında proje hazırlamanın zor olmadığını, ancak emek ve dikkat gerektirdiğinin altını çizen DERE, onaylanan bu projenin örnek olması ve başvuru yapmayı düşünen tüm yatırımcılar için motivasyon kaynağı olması gerektiğini söyledi. IPARD programı çerçevesinde üçüncü başvuru çağrı döneminin devam ettiğine de değinen DERE, üçüncü başvuru çağrı ilanı çerçevesinde yaklaşık 106 milyon avroluk bir bütçemiz var. Bu bütçenin ne kadarının Malatya’ya yatırım olarak döneceğine yatırımcımız karar verecek, kaliteli, düşünülerek ve özenle hazırlanmış uygun projelerin hazırlanması için tüm Malatyalı yatırımcıları proje hazırlamaya çağırıyoruz,  diyerek sözlerini tamamladı. 
 
Türkiye ve AB tarafından eş finansman biçiminde oluşturulan IPARD programı çerçevesinde Malatya ilinde desteklenecek alanlar,
 
Süt üreten tarımsal işletmelere yatırım
Et üreten tarımsal işletmelere yatırım (Kanatlı et)
Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması
Et ve Et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması (Kanatlı Et)
Meyve ve Sebzenin işlenmesi ve pazarlanması 
Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması
Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi alt tedbirlerinden oluşmaktadır.
 
Üçüncü Başvuru çağrı dönemi için başvurular 19 Aralık 2011 – 10 Ocak 2012 tarihleri arasında Malatya il koordinatörlüğünde kabul edilecek. 
 
IPARD programı ve Malatya ilinde desteklenecek alanlar hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen yatırımcılar TKDK resmi internet sitesi www.tkdk.gov.tr, 444 85 35 proje yardım masası hattı ve İl Koordinatörlüğünün Milli Egemenlik Cad. No:57 adresindeki hizmet binasında oluşturulmuş yardım masasına başvurabilirler. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız