SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Projelere 14.6 Milyon

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:22:26
Projelere 14.6 Milyon
A- A+ PAYLAŞ
Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından geçtiğimiz yıl Kasım ayında ilan edilen 'Ekonomik Gelişme' ve 'Tarımda Model İşletmeler' Mali Destek Programları'nın değerleme süreçleri tamamlandı.  Ekonomik Gelişme programı kapsamında, Malatya'dan  yapılan 85 teklifin 13'ü asil listede yer alırken, Elazığ'dan yapılan 50  teklifin 10'u asil listeye girdi. Tunceli'de 13 projeden 3'ü, Bingöl'de ise 45 projeden 7'si asil listede yer aldı. 
 
FKA tarafından yapılan açıklamada, "Değerlendirme süreci tamamlanan projeler, 16 Nisan 2012 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararla onaylanmıştır. 08.11.2008 tarih ve 27048 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği ve Kalkınma Ajansları Destek Yönetim Kılavuzu'na uygun şekilde, ön incelemeleri tamamlanan projelerin teknik ve mali değerlendirmeleri Ajans dışından Bağımsız Değerlendiriciler tarafından yapılmış ve Değerlendirme Komitesi tarafından kontrol edilmiştir. Gerekli inceleme ve değerlendirmeler yapıldıktan sonra Yönetim Kurulu tarafından onaylanan başarılı proje listesi www.fka.org.tr adresinde sunulmuştur. " ifadeleri kullanıldı. 
 
9 Proje Kabul Edilmedi
 
Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında Malatya'dan 85, Bingöl'den 45, Elazığ'dan 50, ve Tunceli'den 13 olmak üzere toplam 193 proje teklifi yapılırken, FKA yaptığı ön inceleme aşamasında 9 projeyi kabul etmedi. Teknik ve mali değerlendirme aşamasına geçen 184 projeden 33'ü asil ve 18'i yedek olmak üzere toplam 51 proje başarılı bulundu. Asil listede yer alan başarılı projeler illere göre; Bingöl 7, Elazığ 10, Malatya 13, Tunceli 3 şeklinde belirlendi. Başarılı projelere tahsis edilecek toplam tutar 8 milyon 674 bin 403 TL' olarak duyuruldu. 
 
Tüm Projeler Asil Listede
 
Tarımda Model İşletmeler Mali Destek Programı kapsamında ise Bingöl'den 10, Elazığ'dan 24, Malatya'dan 13 ve Tunceli'den 11 olmak üzere toplam 58 proje teklif edildi. Ön inceleme aşamasında 12 proje reddedilerken, teknik ve mali değerlendirme aşamasına geçen 46 projeden 36'sı asil olarak başarılı kabul edildi. Baraj puan olan 65 ve üzerindeki tüm projeler asil listeye girdiğinden bu program için yedek proje belirlenmedi. Asil listede yer alan başarılı projeler illere göre; Bingöl 9, Elazığ 11, Malatya 10, Tunceli 6 olarak dağılım gösterirken, başarılı projelere tahsis edilecek toplam tutar 5 milyon 932 bin 154 TL olarak belirtildi. 
 
2011 Toplamı 23.3 Milyon TL
 
Ajans açıklamasında, "Ekonomik Gelişme ve Tarımda Model İşletmeler Mali Destek Programları ile birlikte 2011 yılında Fırat Kalkınma Ajansı tarafından proje teklif çağrıları kapsamında destek almaya hak kazanan projelere tahsis edilen toplam kaynak 23 milyon 356 bin 004 TL'ye ulaşmıştır. Bağımsız Değerlendiriciler ve Değerlendirme Komitesi tarafından yapılan inceleme ve değerlendirme sonucu başarılı olamayan projelerin sahiplerine de yazılı olarak bilgi verilecektir. Ayrıca sözlü olarak bilgi almak isteyen başvuru sahipleri randevu almak suretiyle Ajans uzmanlarıyla görüşerek bilgi alabileceklerdir. Asil listede yer alan Başvuru Sahipleri ile yapılacak sözleşmelere ve proje uygulama takvimine ilişkin duyuru ve bildirimler daha sonra yapılacaktır. Herhangi bir sebeple asil listede yer alan başvuru sahipleriyle sözleşme imzalanmaması halinde, yedek listedeki Başvuru Sahipleri sıra ile sözleşmeye davet edilecektir." denildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız