SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Projelere 274 Milyon Ödenek

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 2011 yılında yatırım projeleri için ayrılan ödenek tutarının 274 milyon TL olduğu bildirildi.

Malatya İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Ulvi Saran başkanlığında Özel İdare Salonu'nda yapıldı.

İl Planlama ve Koordinasyon Kurulu Müdürü Mesut Arpacık, "İlimizde 2011 yılı yatırım programında 8 sektörde toplam 839 adet proje yer almaktadır. Bu projelerin 91 adedi belediyelere aittir. 2011 yılı yatırım projelerinin 498'i ulaştırma, 219'u diğer kamu hizmetleri, 58'i tarım, 41'i eğitim, 15'i sağlık, 6'sı madencilik, 5'i imalat ve 2'si de enerji sektöründe yer almaktadır.

Yatırım projelerimizin 2011 yılı toplam tutarı 2 milyon 220 milyon 604 bin Tl'dir. Yıllara sari olan projelerin önceki yıllar harcaması 600 milyon 186 bin TL'dir. Yatırım projelerinin 2011 yılı ödeneği 274 milyon 13 bin TL olup, birinci dönem sonu itibariyle 20 milyon 429 bin TL harcama yapılarak yüzde 7 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

Yatırımcı kuruluşlar bazında projelerin yılı ödenekleri değerlendirildiğinde Devlet su İşleri 9. Bölge Müdürlüğü 69 milyon 474 bin TL ile birinci, Özel İdare 52 milyon 248 bin TL ile ikinci ve İnönü Üniversitesi 27 milyon 832 bin TL ile üçüncü sırada yer almaktadır" şeklinde bilgi verdi.

Vali Ulvi Saran, "Havaalanı yolunda çok güzel bir proje yürütüyoruz. Havaalanın da uçaktan indikten sonra Organize çıkışına kadar yolu sağlı ve sollu peyzaj düzenlemesi ile yeşil bir alan yapacağız" dedi.

Vali Saran İŞGEM ile ilgili çalışmalarında devam ettiğini belirterek, bu yıl bu projenin hayata geçirileceğini kaydetti.

Malatya Belediyesi'nin yatırımları hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan, "Toplam proje sayısı 60. Biten proje sayısı 19. Devam eden proje sayısı 41. Toplam proje tutarı 38 milyon 997 bin TL, önceki yıllar harcaması 20 milyon 578 bin TL ve yılı ödeneği ise 20 milyon 377 bin TL'dir. Parasal gerçekleşme yüzde 37, fiziki gerçekleşme yüzde 57. Şehrin muhtelif yerlerine 2010 yılında 30 kilometre drenaj yapılacaktır. Bunun 12 kilometresi kendi ekiplerimizle yapılmıştır. 2011 yılında ise 20 kilometre drenaj yapılacaktır. 2011 yılının 2 aylık döneminde toplam 4 kilometre uzunluğunda drenaj hattı yapılmıştır" dedi.

Ceyhan, 2011 yılında Aslantepe caddesi, Mehmet Buyruk Caddesi, Akpınar Caddesi, Halep Caddesi ve Mücelli caddesinde kaldırım düzenleme işinin de yapılacağını belirterek, bu yıl ayrıca 7 adet çok amaçlı sosyal tesis ile 2 adet semt konağı da yapacaklarını kaydetti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Murat Türksoy ise, toplam proje sayılarının 606 olduğunu ve toplam tutarının 103 milyon 483 bin TL , yılı ödeneğinin de 52 milyon 247 TL olduğunu belirtti.

Toplantıda diğer yatırımcı kuruluşların yöneticileri projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız