SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Projelere Bu Yıl 120.8 Milyon YTL Ödenek..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 8 sektörde toplam 861 proje bulunduğu bu projeler için 2006 yılında ayrılan ödenek tutarının 120 milyon 819 bin YTL ( 120 Trilyon 819 Milyar TL) olduğu bildirildi. Yılın ilk 3 ayında ödenekten 4 milyon 928 bin YTL harcandığı da belirtildi.

İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI
İl Koordinasyon Kurulu Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığında 2006 yılının 2. toplantısını İl Özel İdare Müdürlüğü Salonu’nda toplandı.

Toplantının açılışında konuşan ve kurul üyelerine bilgi veren Vali Halil Daşöz, Malatya’da 2006 yılı yatırım programında 8 ayrı sektörde toplam 861 projenin bulunduğunu, bu projelerden 60’ının belediyelere ait olduğunu belirtti.

Vali Daşöz, ilk sırada 442 proje ile Ulaştırma Sektörü yatırımlarının geldiğini, projelerin 75’inin Tarım, 46’sının Eğitim, 28’inin Enerji, 5’inin Sağlık, 4’ünün Madencilik ve 1’inin İmalat Sektöründe olduğunu, "Diğer Kamu Hizmetleri"ndeki proje sayısının ise 260 olduğunu belirtti.

Daşöz, 861 projenin toplam tutarının 1 milyar 804 milyon 696 bin YTL olduğunu, yıllara sari olan projelerin önceki yıllar harcamasının 846 milyon 490 bin YTL olduğunu, yatırımlar için 2006 yılı ödeneği olarak 120 milyon 819 bin YTL ayrıldığını ifade etti. Daşöz, 2006 yılının ilk 3 ayında yapılan harcama tutarının 4 milyon 928 bin YTL olduğunun nakdi gerçekleşmenin yüzde 4 olduğunu vurguladı.

Daşöz, yatırımcı kuruluşların yıl ödeneğinin değerlendirildiğinde ilk sırayı 28 milyon 569 bin YTL ile İl Özel İdare Genel Sekreterliği’nin aldığını, bunu 28 milyon 445 bin YTL ile Malatya Belediyesi’nin yatırımlarının izlediğini, DSİ’nin ise 15 milyon 642 bin YTL ile üçüncü sırada yer aldığını belirtti.

Vali Daşöz’ün konuşmasını ardından Malatya Belediyesi ile İnönü Üniversitesi yetkililerinin yanı sıra yatırımcı kuruluşların yetkilileri yatırımlar konusunda bilgi verdiler.

Vali Daşöz, Malatya Belediyesi ve merkeze yakın belediyelerin bir araya gelerek Çevre birliği kurup AB fonlarından yaralanması teklifinde de bulundu.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısına ilçe Kaymakamları ile İlçe ve Belde Belediye Başkanlarının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız