SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Projelere Desteğe İhtiyacımız Var"

0
Güncellendi - 2017-12-21 03:57:16
A- A+ PAYLAŞ

AKP tarafından Malatya’da 2019’a doğru Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Formu Çalıştayı düzenlendi.

Bir otelde gerçekleştirilen çalıştaya AKP Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da katıldı.

Formun açılışında konuşan AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya’nın ekonomik olarak sanayi bölgeleri ile gelişen bir il olduğunu ifade ederek, “2. Organize Sanayi Bölgesini tamamlamış durumundayız. 3. Organize Sanayi Bölgesinin de yapmakta olan bir kentimiz. Dolayısıyla kayısının başkenti olması dolayısıyla 44 milyon dolar gibi ihracatı olan bir il. Bu anlamda kayısı ithali ve organize sanayi ile değil diğer alanlarda da ekonominin gelişmesi noktasında yapılabilecek önerilerimiz var” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra söz alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’da yerel bir kalkınmanın sürecinin başladığını ifade ederek “Eğer biz bunu belediyecilik ve yerel yönetimleri ekonomik olarak tamamlayamazsak bunu iyi yöneltemez isek geleceği iyi planlayamaz isek bu anlamda ilimizin gelişmesini kalkınmasını başaramayız” dedi.

Malatya’nın çok önemli bir potansiyelinin bulunduğunu aktaran Çakır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunun iyi tespit edilmesi gerekiyor ve bu çalıştaylar da, bu çalışmalarda gerçekten iş tutacak önemli çalışmalar. Malatya kayısı ve tarım başlığı altında kayısı başta olmak üzere hayvancılığın bölgemizde desteklenmesi ve ileriye dönük ülke ekonomisine katkı sağlayacak ve özellikle kayısının ihraç malı olması ve bunun katma değerinin yükseltilmesi çok önemli ve bu konuda geçmişte güzel çalışmalar yapıldı ama aslında hala ciddi manada bir desteğe ve sunulan projelere desteğe ihtiyacımız var. Bir yandan tabi Hekimhan ve Kuluncak bölgemizde bulunan madenlerinden yeteri kadar değerlendirilmediği ve ciddi manada yatırımcı gelmesi noktasında bir teşvik sisteminin mutlaka değerlendirilmesi gerekiyor. Bir diğeri tarım organize sanayi bölgelerimizde ciddi bir gelişim var. Bunun organize sanayilerimizde gerçekten her teşvik döneminde ülkemizde öne çıkan organize sanayilerinden biri oldu. Özellikle şuan ki beklenti cazibe merkezi kapsamına alan Malatya’nın ciddi manada bir yatırımcının bölgemizde hizmetler çalışması ve yatırım için müracaat yaptığını biliyoruz. Bunun mutlaka geç de olsa Malatya’nın menfaatine olacaktır."

Çalıştayda daha sonra söz alan AKP Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da Türkiye’nin önünde ili önemli seçimin bulunduğunu ifade ederek, “2 ayrı seçimin hem milletvekili hem de hükumet sisteminin aynı anda olması 2019’u bize çok daha önemli kılıyor. Alacağımız oy oranları yani hükumeti kurabilmemiz için yüzde 51’in altında oy almamamızı gerektiriyor. Bunun yolu da ancak ve ancak vatandaşa ulaşıp gerçekten ona uygun hizmetleri yapmaktan geçiyor” dedi. Bu çalıştaylarla birlikte 2019 seçimleri öncesinde hep beraber sahada anlatacakları ekonomik projeleri ortaya koymaya çalıştıklarını ifade eden Taşkesenlioğlu, Bunu yaparken de ortak akılla hareket etmek istedik” ifadesini kullandı.

AKP’nin 2023, 2053 ve 2071 vizyonu ile hareket eden bir parti olduğunu dile getiren Taşkesenlioğlu, “Yani bulunduğumuz dönem için değil bundan sonra ki 50 yılı da hedefleyen bir partiyiz. Dolayısıyla önümüzdeki 10 yıllık süre içerisinde Malatya’ya ön görülebilecek özellikle ekonomik projeler olmalı. Hangi sanayi alanları gelmeli hangi alanlarda istihdam alanları oluşturulmalı gibi soruların cevaplarını sizlerle yapacağımız çalışmalarda ele alacağız. Şehirlerin ekonomik beklentileri konusu ile yapacağımız şey yerel sorunlarınıza yerel çözümler bulmak ve yerelin sesi ile merkezi idarenin desteği ile buraya uygun projelerin oluşmasına katkı sağlamak. İleri teknoloji gerektiren sektörlerin gelişmesine katkı sağlamış olacağız. Ve hep söylediğimiz bundan sonrada söyleyeceğimiz kapsayıcı büyümeyi ancak böyle geliştirmiş olacağız” ” diye konuştu.

Çalıştaya, AKPli İlçe Belediye Başkanları, AKP Malatya İş Teşkilatı katıldı.

AKP tarafından yapılan çalıştayın diğer ayağında ise Malatya’daki iş dünyası ile bir araya gelinecek.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Faruk (6 yıl önce)
    Bu belediye ile alırsanız 2019 seçimlerini beklersiniz projeleri
    0
    0
    Yanıtla