SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Projelere Destek Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:41:42
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Bayram Murat Asma, İnönü Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamza Kandi ile birlikte İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata’yı ziyaret etti.

Bazı İl Genel Meclisi üyelerinin de yer aldığı ziyarette konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Bayram Murat Asma, “Ziyaretimizin amacı, Malatya’da tarımsal sorunlarla ilgili bilgi vermek ve Ziraat Fakültesi ile ilgili bazı projeler konusunda bilgi alış verişinde bulunmak için buradayız. Ayrıca, İl Genel Meclisi Başkanımızdan bazı projelerimize destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamza Kandi ise, “Malatya’da bundan sonra, kayısı dışında, alternatif ne gibi ürün yetiştirilebilir. Üniversitemiz buna ne gibi katkıda bulunabilir. Üniversitemiz ve tarım kuruluşları ortak akıl ile özellikle meyvecilik tarımını daha ileri nasıl taşırız diye istişarelerde bulunuyoruz. Mesela ürün olarak ceviz ve badem gibi diğer meyve çeşitlerini nasıl arttırırız onun çalışmasını yapıyoruz” diyerek, Boztepe ve Kapıkaya Barajlarının sulayacak alanlarda, buralarda ne gibi tarım önerileri konusunda istişarelerde bulunduklarını bildirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da, “Ziraat Fakültemiz gelecekte inşallah ikinci üniversite olacak. Ziraat ve tarım konusunda daha yaygın çalışmalar yapacaklarını ümit ediyoruz” diyerek, “Hayvancılık, süt üreticiliği ve tarımla ilgili işlerle de iştigal eden birisi olarak, tarım ve hayvancılık konusundaki sıkıntıları biliyorum. Tüysüz şeftali, nefis armutlar, Hekimhan cevizinin artırılması gerektiğine inanıyorum. Malatya’nın kırsalını ilgilendiren sorunlarla iştigal eden İl Genel Meclisi olarak tarım ve hayvancılığın yaygınlaştırılması için çaba gösteriyoruz. Biliyoruz ki, köylerde tarım ve hayvan yaygınlaşınca köyden kente göçün azaldığı ve şehirlerin kalabalıklaşmasının önüne geçilecektir. Böylece şehirler daha yaşanır duruma gelecektir” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız