SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Projelere Destek Vereceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:50:24
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Malatya’da faaliyet gösteren Engelli spor kulüp ve dernek üyeleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Genel Sekreter Arif Emecen,  AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Yeşilyurt Belediye Başkanı H. Ugur Polat, Battalgazi Belediye Başkan vekili Zafer Kırcuval, Engelli Spor Kulüp ve Dernek yetkilileri ile engelli vatandaşlar katıldı. 

Geçtiğimiz hafta kutlanan Dünya Engelliler Günü dolayısıyla böyle bir programı düzenlediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Engelli vatandaşları daima önemsediklerini belirtti. Malatya’da faaliyet gösteren 25 dolayında engelli kuruluşunun bulunduğunu belirten Çakır, “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının gündeme geldiği bu gibi özel günleri önemsememiz gerekiyor. Bu günlerde sorunların tekrar gündeme getirilerek tartışılması çok önemli. Dolayısıyla bu günleri, bir yıl içerisinde nelerin yapıldığını, nelerin yapılması gerektiğine dair çalışmaların değerlendirildiği bir gün olarak görmemiz lazım. Bu günlere bu anlam ile bakmak gerekmektedir” dedi. 

Engelli vatandaşlarımızla ilgili son dönemlerde birçok yasal düzenlemenin yapıldığını belirten Başkan Çakır; “Her alanda olduğu gibi son on yıl içerisinde engellilerle ilgili de büyük mesafeler alındığı bir gerçek. Ama daha yapılacak çok iş var. Kendi alanımıza batığımız zaman çok ciddi yatırımlar yapmamız gerekiyor. Bugüne kadar yaptığımız çok güzel çalışmalar oldu. Yaptığımız çalışmalarda sizlerin desteklerini aldık. Gerek Belediyemiz olsun, gerek Kent Konseyimiz olsun orada arkadaşlarımızın gayretli çalışmaları ile birçok kardeşimize ulaşma imkanı bulduk. Hepimiz bir engelli adayı olduğumuzu unutmamamız gerekiyor. Engeli vatandaşlarımız ile ilgili kamuoyunun oluşturulması gerekiyor. Eğer biz kamuoyunu oluşturursak bu alanda en büyük yatırımı yapmış olacağız” şeklinde konuştu.

Bundan sonraki süreçte merkez Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri ile birlikte engellilerin projelerine destek olup, katkı sağlayacaklarını belirten Çakır, davete icabet eden engellilere teşekkür etti. Başkan Çakır, “Engellilerle ilgili bir çok spor kulübümüz var. Bu kulüplerimizin çocuklarımızı kazanmaları ve kendilerine güvenmeleri adına çok faydalı olduğunu görüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Büyükşehir Belediyesi olarak engelli kardeşlerimize elimizden gelen katkıları sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız