SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Projeleri Don Zararının Önlenmesi

0
Güncellendi - 2016-03-18 18:52:18
Projeleri Don Zararının Önlenmesi
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında bu yıl 47’ncisi düzenlenen ortaöğretim öğrenciler arası araştırma yarışmalarına Malatya Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ait proje, bölge sergisine davet edildi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yapılan ortaöğretim öğrencileri arası araştırma projelerine Malatya’dan yapılan başvurulardan bu yıl Malatya Yunus Emre Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ait bir proje, TÜBİTAK tarafından Malatya’da yapılacak bölge sergisine davet edildi. Malatya, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli bölgelerinden oluşan TÜBİTAK bölge sergisinde sergilenecek olan 100 adet proje arasında sergilenmeye layık görülen ve dereceye giren projeler, Ankara’da yapılacak olan Türkiye birinciliği içinde yarışmaya katılmaya hak kazanacak.

22-25 Mart tarihleri arasında İnönü Üniversitesi Merkez Kampüsü Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak bölge sergisinde danışman öğretmen Ali Yılmaz Altunsuyu nezaretinde fizik alanında hazırlanan ilkbahar geç dönem donlarından olan radyasyon donunun, kayısı çiçeği ve meyvesine verdiği zararın önlenmesi projesi, Malatya’daki bölge sergisinde sergilenmeye layık görüldü. 12. sınıfta öğrenim gören öğrencilerden Mehmet Söğüt ve Emre Akgeyik tarafından hazırlanan proje ile bölgedeki kayısı ağaçlarının radyasyon donundan korunması amaçlanıyor. Geliştirilen proje her türlü arazi şartlarına uyumluluğu ile çiftçilere umut olmayı hedefliyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız