SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Projelerimiz Hazır'

A- A+ PAYLAŞ

CHP seçim çalışmalarını Yazıhan ilçesi ile Orduzu'da gerçekleştirdi.

Çalışmalara ilişkin basın bülteni şöyle:

"YAZIHAN'DA..
Seçim çalışmaları kapsamında gündüzleri ilçe ve köylerde toplantılar yapan, akşam saatlerinde de Malatya merkezde açıkhava mitingleri düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili 1. sıra adayı Veli Ağbaba, Yazıhan ilçesini ve köylerini ziyaret etti. Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Ağbaba, Yazıhan ilçe merkeziyle 10 köyde toplantılar yaparak, CHP’nin projelerini anlattı.

CHP milletvekili adayı Ağbaba, dün ilk olarak Yazıhan ilçesine bağlı Balaban köyünü ziyaret etti. Burada açık hava toplantısı düzenleyen Ağbaba, “Yeni Cumhuriyet Halk Partisi olarak ellerimiz ve kollarımız dolu, projelerimiz hazır. Bu projeler birkaç günde hazırlanmış projeler değildir. Bu projeler üzerinde aylarca çalışıldı ve o şekilde 41 proje hazırlandı” diye konuştu.

En önemli sorunun işsizlik ve yoksulluk olduğunu ifade eden Ağbaba, “Balaban nasıl yoksulluğu hissediyorsa, Malatya’daki insanlar da aynı derecede hissediyorlar. Biz de bunu bitirmek için projelerimizle geliyoruz. En önemli projelerimizden bir tanesi Aile Sigortası” dedi. Aile Sigortası hakkında vatandaşlara bilgiler veren Ağbaba, “Artık yoksullarımız maaş almak için, yardım almak için İl Genel Meclis üyelerinin önünde eğilmeyecekler. Yoksullarımız kaymakamın kapısında beklemeyecek, siyasetçilerden rica etmeyecekler” diye konuştu.

Yandaşçılığa son vereceklerini belirten Ağbaba, şunları söyledi: “Diyelim bir belediye başkanımız işe adam alacak. Kendi adamı, kendi akrabası diye bakamayacak. Artık en yoksuldan başlayacağız. Hiç ayırım yapmadan, CHP’ye oy vermiş AKP’ye oy vermiş, bu konuda hiçbir ayırımımız yok, bunu bilmenizi istiyorum. İnsanlarımız işe girecekler, 4 yıl içerisinde işsizliği yüzde 50 azaltacağız, hedefimiz budur.”

Ağbaba, sosyal devletin görevinin kendi yurttaşını, kendi fakirini ve fukarasını onurlu şekilde yaşatmak olduğunu kaydederek, “Türkiye’nin bir sosyal devlet olmasını sağlayacağız. Fakirin, öğrencinin, gencin, kadının geçimini sağlayacak yaşamı sağlayacağız. Halkın iktidarında, insanlarımız onuru ile yaşayacaklar” diye konuştu.

CHP milletvekili adayı Veli Ağbaba, Balaban’dan sonra Yazıhan’a bağlı Yeniköy, Eğribük, Dedekargı, Tecirli, Sürür ve Durucasu köylerini ve bu köylere bağlı bazı beldeleri ziyaret ederek, burada yaşayan vatandaşların sorunlarını dinledi, CHP’nin projelerini anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili 1. sıra adayı Veli Ağbaba, Merkeze Bağlı Orduzu beldesinde vatandaşlar ile biraraya geldi. Yazıhan’da dün 10 köyde yaptığı toplantıların ardından akşam saatlerinde Orduzu’da yurttaşlarla buluşan Ağbaba, belde sakinlerine Aile Sigortası ile ilgili bilgiler verdi.

ORDUZU'DA..
Sağanak yağmur nedeniyle açıkhava toplantısını iptal ederek beldedeki kahvehanede yurttaşlarla biraraya gelen Ağbaba’ya Orduzu sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Ağbaba, yaptığı konuşmada, “Bizim derdimiz yoksulluğu yenmek. Bunu da Aile Sigortası ile yapacağız. Kaynağı nereden bulacaksınız diye soruyorlar. Cevabı çok basit. Devletimizin kaynaklarının sadece yüzde 2’sini buna aktardığımız zaman, bu işi çözmüş olacağız. Yüzde 2 çok büyük bir rakam değil. Örneğin cebimizdeki 100 liranın 2 lirasını vereceğiz. Bu yapılan şey sizlere bir lütuf, bir bağış, bir ikram, bir sadaka değil. Bu sizin hakkınız” dedi.

Hükümeti devraldıkları gün çiftçinin yüzünü güldüreceklerini ifade eden Ağbaba, şunları söyledi:

“Mazotu 1,5 lira yapacağız. Kayısı üreticisi çiftçilerimize destek sağlayacağız. Örneğin, kayısıyı dalında satıyorsunuz mecburen. Neden? Çünkü mazot almışsınız, borca ilaç almışsınız, gübre almışsınız ve kayısınızı dalında satmak zorunda kalıyorsunuz. Biz çiftçiye, ağaç kökü sayısına göre destekleme parası vereceğiz. 100 kök kayısın mı var, al sana para. Bize belirlenecek bir ayda ödeme yapacaksın, yani böylelikle çiftçi kayısısını dalında satmak zorunda kalmayacak. Otomatikman kayısının fiyatı da artmış olacak. Bizim Malatya’ya özgü bir projemiz daha var. Malatya dünya pazarında kayısı ihtiyacını yüzde 90 karşılayan tek şehir. Ülkemizin dış ilişkiler gibi konularda nasıl bir politikası varsa, kayısının da devlet politikası olacak. Yani hükümetler gelip değişse bile kayısının bir devlet politikası olacak.”

CHP iktidarında anayasa ile birlikte Siyasi Partiler Kanunu’nu da değiştireceklerini kaydeden Ağbaba, “Siyasi Partiler Kanunu’nu değiştirerek, sadece kendi içimizde demokrasiyi sağlamayacağız, aynı zamanda diğer partiler için de demokrasiyi sağlayacağız. Yüzde 10 seçim barajını kaldıracak ve milletvekillerinin dokunulmazlığına son vereceğiz. Siz bir suç işleseniz, devletin savcısı, polisi yakanıza yapışır, ama milletvekili suç işlediğinde ona kimse karışamıyor. Çünkü dokunulmazlığı var. Biz bu dokunulmazlığı kaldıracağız ve devletin gözünde vatandaş nasıl ise milletvekili de artık öyle olacak. Siyaseti kirlenmekten kurtaracağız” ifadelerini kaydetti.

Ağbaba, bugüne kadar CHP’ye önyargılı yaklaşan yurttaşlar olduğunu da ifade ederek, “Bu önyargınızda haklı da olabilirsiniz, ama bundan sonra bizim hedefimiz belli. Yeni Cumhuriyet Halk Partisi olarak hedefimiz yoksulluğu yenmek. Bunun için yapılması gereken her şeyi yapacağız. Her zaman halkın yanında olacağız” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız