SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Projelerimizi Hazırladık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:01:59
A- A+ PAYLAŞ
 
Kocaözü Kasabası Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu, Mart ayı toplantısını gerçekleştirdi. 
 
Efe İş Merkezi'nde bulunan dernek binasında gerçekleştirilen toplantı sonrası, bir açıklamada bulunan Kocaözü Beldesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Karaca, dernek yönetimi olarak göreve geldikten sonra birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve bundan sonrada yeni projelerle topluma fayda sağlayacaklarını söyledi. Karaca, dernek olarak toplumsal sorumlulukları yerine getirmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Sivil toplum kuruluşları, benzer düşünce, hedef ve birlikteliği
olan kimselerin bir araya gelmesiyle kurulur. Bu noktada oluşturulan bu dernekler, toplum hayatında gördükleri eksikliği gidermek için ellerinden geleni yapmalıdır. Çünkü bu dernekler, insanların tek tek güçlerinin yetmediği şeyleri yaparlar. Bizde bu noktada Kocaözü Kasabası Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak ilk önce eksikleri belirledik daha sonrada projelerimizi hazırladık" dedi. 
 
Eğitim bursu projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Karaca, "20 öğrencimize eğitim bursu verdik. Bunu ilk defa yaptık. 2005 yılında derneğimiz kurulmuş, sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği olmasına rağmen böyle bir çalışma yapılmamış. Biz ilk defa böyle bir şey yaptık ve çok güzel tepkiler aldık. Bundan sonrada hem miktar olarak hem de öğrenci sayımızı artırarak eğitim bursu vermeye devam edeceğiz" diye konuştu. Dernek olarak bir SODES projesi hazırladıklarına da dikkat çeken Karaca, "140 Bin TL değerinde bir SODES projesi hazırladık. Bunun çok orijinal bir proje olduğunu düşünüyorum. Projemiz bir çocuk parkıyla alakalı. Şişme ve plastikten oluşan bir park yapmayı planlıyoruz. Bu parklara normalde ücretle giriliyor. Ancak biz yaptığımız projede ücret almayacağız. Biz çocuklarımızın doğada bulunan cam şişe, pet şişe ya da pilleri toplayıp getirerek, istedikleri kadar parktan faydalanmasını yönünde projemizi belirledik. Bu sayede hem doğaya katkı sağlamış olacağız hem de çocuklarımızın hiçbir maddi kaygısı olmadan parka gelmesini ve keyifli vakit geçirmesine imkan vereceğiz. Ayrıca büyükler için fitness salonumuz olacak ve büyüklerimizde buradan faydalanmak için çocuklarımız gibi cam şişe, pet şişe ve pil toplayıp getirecekler. Bunun yanında toplanan şişelerin kapaklarını kent konseyine ulaştırarak, engelli vatandaşlarımız için tekerlekli sandalye kampanyasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz"şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız