SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Projelerin Tutarı 9.4 Milyon Lira"

0
Güncellendi - 2016-11-19 04:08:00
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından çiftçilerin hibe desteği alması amacıyla ücretsiz olarak hazırlanan projelerin toplam bedeli 9.4 milyon lira olduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili belediye tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

“Tarım ve hayvancılığın büyük önem arz ettiği günümüzde, bünyesinde Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı kurarak, çiftçilerin bilgilendirilmesi ve eğitilmesi noktasında bugüne kadar yoğun çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sağlanan hibe desteklerinden çiftçilerin faydalanmaları için projeler hazırlıyor.

163 proje hazırlandı

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, çiftçilerin desteklerden faydalanmaları için rehberlik ve proje hizmetleri veriliyor. Bu kapsamda çiftçiler adına toplam 163 adet proje hazırlanarak, sisteme girişleri yapıldı. Hazırlanan projelerinin 97’sini arıcılık  ürünleri oluştururken, 64’ünü bitkisel üretim çeşitlendirilmesi ile işlenmesi, 1’ini bal işleme tesisi, 1’ini de soğuk hava ve kurutma ünitesi oluşturuyor.

Projelerin tutarı 9.4 milyon lira

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından çiftçilere ücretsiz olarak hazırlanan tarım ve hayvancılıkla ilgili projelerin toplam tutarı 9.4 milyon lira civarında. Hazırlanan projeler içerisinde arıcılıkla ilgili olarak; 19.185 polen tuzaklı, 6.450 polen tuzaksız, 700 plastik tabanlı, 56 bal süzme, 42 bal dinlendirme, 63 polen kurutma, 1 polen temizleme, 14 güneş enerji sistemi, 12 karavan ve 1 güvenlik kamera sistemi, bitkisel üretimle ilgili olarak da; 39 mibzer, 41 pulluk, 55 kültüvatör, 53 römork, 49 pülverizatör, 22 goble-diskaro, 1 konveyör, 25 gübre serpme, 6  tesviye küreği, 8 çayır biçme, 1 su tankeri ve 6 rotavatör bulunuyor.

Pütürge ve Savaklı’da projeler hayata geçirilecek

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna sunulan ve üreticilerin kaderini değiştirecek olan 2 büyük proje hayata geçirildi. Bu kapsamda 980 bin liralık Pütürge Bal Üreticileri Birliği Bal İşleme Tesisi ile 1.7 milyon liralık Savaklı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Soğuk Hava ve Kurutma Ünitesi projelerinin TKDK tarafından incelenmesinin devam ettiği, en kısa sürede projelerin onaylanarak çiftçilerin hizmetine sunulacağı kaydedildi. “

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Aydın (7 yıl önce)
    Danışmanlık yapmak icinmi kurdunuz daire başkanlığını. Bırakın milleti avutmayı. Bu işleri zaten vatandaş biliyor nerelere yaptiracagini. Sizin projeleriniz varsa onları yazın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (7 yıl önce)
    Sayın belediye başkanım inönü mahallesinde su doğru durust akmıyor malatyanin etrafı su dolu erkenekten surguden aksudan veya barajlardan içme suyuna takviye bekliyoruz maskı mudurum lütfen tedbir alınız yarın geç kalabiliriz malatyanin 600 bin nufusu bir kaynaktan beslenemez yol ve suyun olmadığı yerde medeniyetten bahsedemeyiz cozum bulacağınız ümidiyle saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eski şebeke ile beslenen hattan su çalan hırsız var.
    0
    0
    Yanıtla