SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Projelerle Rekor Kırdık"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:01:16
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesi Belediye Meclisi Ekim toplantısı yapıldı. Toplantıda çeşitli konular görüşüldü.

Meclis toplantısına ilişkin Battalgazi Belediyesi Basın Bülteni şöyle:

"Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıda, imar planı değişikliği ile ilgili gündem maddeleri İmar Komisyonuna havale edildi. Toplantıda, Hukuk Komisyonu kurularak, komisyon üyeliklerine Av. Aziz Görgeç, Şefik Şengün, Şahin Doğan, Nevzat Aslan ve Osman Şaşa seçildi. Toplantıda, Kent Estetik Kurulu kurularak üyeleri belirlendi. Kent Estetik Kurulu üyeliğine ise, Hilal Acı, Cumhur Şahaplıoğlu, Aykut Hız, Bilal Yapalıkan ve Veysi Yılmaz seçildi. Toplantıda, ayrıca 2015-2019 yılı Stratejik Planı görüşülerek kabul edildi. Gündem maddeleri arasında yer alan 5393 sayılı kanunun 67. maddesinde bulunan faaliyetlerin yürütülmesi için belediye yetki verilmesi konusu görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda, Battalgazi Belediyesi 2015 mali yılı bütçesi ise, Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 6. Uluslar arası Kervan Saray Buluşması etkinliklerine değinerek, ““Bizim yapmış olduğumuz iş ve işlevler yasal çerçeveler dahilindedir. Şeffaf bir yönetim anlayışı içerisinde işlerimizi yürütmeye gayret ediyoruz. Zaman zaman eksiklerimiz olmakta. Bu eksikliklerimizi giderme yolunda önerilere her zaman açık olduğumuzu belirtmek isteriz. Gerçekleştirdiğimiz Kervansaray Buluşmaları’nda Türküye ve Malatya kamuoyunda ses getiren bir etkinlik oldu, azda olsa dünya kamuoyunda ses getiren bir etkinlik oldu. Özellikle sosyal paylaşım sitesinde şemsiye sokak rekor seviyede paylaşım gerçekleştirmiştir. 500 kişinin katılacağı resim kampanyasına 1200 kişi katılarak rekor kırılmıştır. Guinness Rekorlar Kitabı için müracaat etmiş olsaydık Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiş olurduk. Akabinde Uluslararası Kervansaray Sergisi hakikaten beğeni topladı. Kernek Meydanı’ndaki sergi dikkat çekti. Marcella hanımefendinin kazı fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü. Kul Vahap  Saltın anısına düzenlenen şair dinletisi, Uçan Kanatlar Fotoğraf Sergisi çok büyük bir ilgi görmüştür. Uçurtma şenliğimiz, Sünnet şenliğimiz çok büyük ilgi görmüştür. Bu konuda gayret ve çaba sarfeden meclis üyelerimize, personellerimize ve mesai arkadaşlarımıza, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hakikaten Malatya nezdinde önemli bir kültür yansıması olarak değer verdiğimiz bir etkinlik gerçekleşmiştir. Ulusal ve yerel kanalların canlı yayınları anında Kervansaraydan görüntüler ve röportajlarımızı sunması da ayrı bir sevinçtir. Malatya’nın kültür atmosferi açısından bu kadar geniş kapsamlı kültür etkinliğinin verimli geçmesi bizleri son derece memnun etmiştir” dedi. 

Belediye olarak 30 Mart’tan sonra önemli projeleri gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Gürkan, “9 projemizin hepsi gerçekleşmiştir. Aslantepe, Kültür Bakanlığı’na, FKA ve diğer ajanslara verdiğimiz projelerin kabul edilmesi Battalgazi Belediyesi’nin projeler konusunda bir rekor kırmıştır. 6 ay içerisinde onaylanan projelerle rekor kırdık. Dolayısıyla bu önemli bir adımdır. Malatya tarihi alanında çok önemli bir olaydır. Veysel Eroğlu bakanımızla olan görüşmemizde DSİ yeri ile ilgili bakanlık ve belediye arasındaki protokol imzalandı. 33 dönümlük yerin Battalgazi Belediyesi’ne geçmesi imzalandı. Konu Başbakanlığın imzasına kaldı. Diğer taraftan TOKİ ile olan görüşmeler sonrası bizlerin talep ettiği yerler hakkında incelemelerde bulunulmuş ve bizimle aynı kanaate varmıştır. Yeşil Kuşak Projesi onayını vermiştir. Bu saatten sonra bizler olduğumuz müddetçe Yeşil Kuşak Projesi alanına kimse inşaat dikemez. En kısa zamanda Yeşil Kuşak Projesi’ni hayata geçireceğimizden eminim. Tahtalı minare hamamı tapusu artık belediyemize aittir. Varislerini topladık ve 500 bin TL değerinde belediyemize kazandırdık. Surlarla ilgili 750 bin Fırat kalkınma Ajansı ile anlaşma sağlandı, protokol imzalandı. Vakıflar nezdinde Topbaş Camisi’nin ve Vaiz Ocağı’nın kamulaştırılması yapılmıştır. Arslantepe’nin çevre düzenlemesi ve yapılaşma süreci devam etmektedir. Kentsel dönüşüme tabi olacak yerlerin alanları belirlenerek, hazırlıkları başlatıldı” diye konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız