SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Projemiz Bölgede Örnek Alınıyor"

0
Güncellendi - 2016-11-30 04:08:15
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen  "Yeşilyurt KitapYurdu" Projesi kapsamında ‘Yazar-Öğrenci’ Buluşmaları devam ediyor.

YAZAR AHMET BULUT OKULLARI GEZDİ, NAMAZIN ÖNEMİNİ ANLATTI, KİTAPLARINI İMZALADI

Toplumdaki okuma oranını artırmak, öğrencilerin daha fazla kitap okumasına vesile olmak adına düzenlenen ve eğitim dünyasında büyük takdir gören ‘Yeşilyurt Kitap Yurdu’ projesi kapsamında Malatya’ya gelen İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, okulları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet ederek kitaplarını imzaladı. Sohbetlerinde ağırlıkla namazın önemi üzerinde duran Yazar Bulut, keyifli bir ortamda geçen söyleşilerinin ardından kitaplarını imzaladı.

Uzun yıllardır edindiği bilgileri ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Yazar Ahmet Bulut, Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta ‘Namaz Bilinci ve Diriliş’ başlığı altında doyumsuz bir sohbet gerçekleştirdi.

BAŞKAN YARDIMCISI ŞAHİN, “YEŞİLYURT KİTAPYURDU PROJEMİZ BÖLGEDE ÖRNEK ALINIYOR”

Konferansın açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Ahmet Bulut gibi alanında deneyimli ve tecrübeli bir yazarı konuk ettikleri için mutlu olduklarını söyledi. Başkan Yardımcısı Şahin, İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yeşilyurt KitapYurdu’nun bölgede örnek alınan projeler arasında yer aldığını söyledi.

Toplumdaki kitap okuma alışkanlığını artırmak amacıyla başlatılan ‘Yeşilyurt KitapYurdu’ projesinin her yönüyle başarılı bir şekilde yol aldığını ifade eden Şahin yaptığı konuşmada, “Yeşilyurt Kitap Yurdu projemiz örnek alınan çalışmalar arsındadır. Her yıl yaklaşık 25 yazarımızı öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Proje kapsamında yazarlarımızın kitaplarını dağıtıyoruz. Bugünde çok değerli hocamız Ahmet Bulut’u ilimizde misafir ediyoruz. Okuldaki söyleşilerinde güzel üslubu ve anlatımıyla etkileyici bir sunum yapan Ahmet Bulut’un birikim ve tecrübelerinden tüm öğrencilerimizin gerekli şekilde istifade edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

“ÖYLE NAMAZ KILMALIYIZ Kİ NAMAZ BİZİ DİRİLTMELİ”

Gençlerden öncelikle iyi bir Müslüman olmaları noktasında öğütlerde bulunan Ahmet Bulut, "Gençlerimizin ilk vazifesi; iyi bir Müslüman olmaktır. İyi bir Müslüman olmadıktan sonra hoca bile olsanız milleti dininden, imanınızdan edersiniz. Piyasada onlardan çok var, bunlardan bir tanesi Amerika’ya sığındı, inşallah belasını orada bulurda herkese ibret olur. İyi bir Müslüman olmadıktan sonra siyasetçi, doktor, mimar, mühendis olsanız da kâr etmez” dedi.

“MUTLULUĞA AÇILAN KAPI; NAMAZ”

Namazın imandan sonra Cenab-ı Allah’ın en çok üzerinde durduğu bir ibadet olduğunu hatırlatan Bulut, namazın önemi üzerine yaptığı konuşmada “Sevgili Peygamberimize Pazartesi günü Peygamberlik verilmiş, salı günü Cebrail (a.s.) gelmiş abdest ve namazı öğretmiş. Önce iki rekât, iki vakitti, Miraç ile birlikte 5 vakit namaz tescillenmiştir. %99’u Müslüman olan ülkemizde ne yazık ki % 70’i namaz kılmıyor. Öyle namaz kılmalıyız ki namaz bizi diriltmelidir. Yurt içi ve yurt dışında okulları ziyaret ederek öğrenci kardeşlerimize namazın ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz. Öğrenciler arasında namaz kılanların sayısı %5 ile % 20 arasında değişiyor. %99’u Müslüman olan bir ülkede bu rakam çok az seviyede. Peki, bir Müslüman neden namaz kılmaz? Eğer ölmemeye çareniz varsa istediğiniz gibi yaşayın ama bir gün ölüm bizi de bulacak. Çağımızın en büyük hastalığı stres ve gerginlik, en çok aradığımız şey ise tabiiki mutluluk. Fakat mutluluğu aradığımız adres yanlış olduğu için arayanlara mutluluk haram oluyor” şeklinde konuştu.

“NAMAZ CENNETİN ANAHTARI, MÜMİNİN MİRACIDIR”

Panele katılan gençlere din, toplum, sosyal ve günlük yaşam anlamında önemli tavsiyelerde bulunan Yazar Bulut, “Biz tüm yurdu geziyoruz, konferanslar veriyoruz. Bir kardeşimizin bile namazla buluşması, Kur’an ile tanışması tüm yorgunluğu alıyor. Namaz cennetin anahtarı, müminin miracıdır. Namaz, Peygamberimizin hayatının merkezindeydi. Mümin olmanın elle tutulur, gözle görülür en somut ifadesi de namazdır. Cenab-ı Allah kullarına namaza gelin kurtulun diye  günde 5 sefer bizi çağırıyor. Bu çağrıyı reddedince kimi reddetmiş oluyoruz, hiç düşündünüz mü? Kurtuluşumuzun anahtarı namazdır, imandır” şeklinde konuştu.

Katıldığı konferanslar ve söyleşilerde yaşadığı anıları davetlilerle paylaşan Ahmet Bulut’a konferans sonunda Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin tarafından kayısı paketi takdim edildi. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Yazar Bulut, konferans bitiminde kitaplarını imzaladı.

Bülten

yesilyurt

yesilyurt1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız