SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Projemiz Var Ama.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:24:59
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2001 yılından bu yana birçok kez restore edilen ancak kullanılmadığı için harabeye dönen Tarihi Karakaş Konağı’nın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi durumunda restore edilip ‘Belediye Ek Hizmet’ binası olarak kullanılmasının planlandığını duyurdu.

malatyahaber.com ve Yeni Malatya Gazetesi’nin önceki gün Tarihi Karakaş Konağı’nın içler acısı halini konu edindiği “ Karakaş Konağı Arsa mı olacak?” başlığıyla duyurduğu haber üzerine Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi. Açıklamada, Konağın belediyeye devri için yaklaşık bir yıl önce işlemlerin başlatılmasına rağmen devir işleminin henüz gerçekleşmemesi nedeniyle restore edilemediği belirtildi. Bu arada haber üzerine, Defterdarlık tarafından devir işlemleri bitene kadar Karakaş Konağı’na bekçi görevlendirileceği açıklandı.

İlk restorasyon 2001 yılında yapılmıştı

Malatya evlerinin tipik bir özelliklerini taşıyan Karakaş Konağı, ilk kez 2001 yılında restore edilmiş ve bu restorasyonla, Türkiye’de kerpiç konak olarak restore edilen ilk yer olma özelliğini de kazanmıştı. Sonraki dönemlerde yine İl Özel İdaresi tarafından tamiratı ve restorasyonu sürdürülen Tarihi Karakaş Konağı, 13 Nisan 2015 tarihinde tinerciler tarafından çıkartıldığı ifade edilen yangında büyük bir zarar görmüş, bu yangından sonra da konak için hiç bir güvenlik önlemi alınmayarak kaderine terk edilmişti. 

“Belediye Ek Hizmet binası olarak kullanılması planlanıyor”

Büyükşehir Belediyesi’nden Karakaş Konağı ile ilgili yapılan açıklamada,  Maliye Hazinesine kayıtlı Konağın, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi için Aralık’2014 tarihinde Büyükşehir Belediyesi tarafından girişimde bulunulduğu ancak aradan geçen 11 aylık süre zarfında konağın devrinin gerçekleşmediği belirtildi. Konağın devredilmesiyle birlikte restore edilip  ‘Belediye Ek Hizmet Binası’ olarak kullanılmasının planlandığı ifade edildi.

Belediyeden yapılan açıklama şöyle:

“Malatya kültüründe önemli bir yere sahip olan ancak, yıllardır atıl vaziyette bulunan Tarihi Karakaş Konağı, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle ayağa kaldırılıyor. Maliye Hazinesi’nde bulunan Karakaş Konağı’nın Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisinin gerçekleşmesi ile birlikte restore edilerek Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası olarak kullanılması planlanıyor.

Konağın devri Büyükşehir Belediyesi’ne geçmedi

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Niyazi Mısri Caddesi üzerinde bulunan ve Maliye Hazinesi’ne kayıtlı olan Tarihi Karakaş Konağı’nın Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi için Aralık’2014 tarihinde Büyükşehir Belediyesi tarafından girişimde bulunuldu. Aradan geçen 11 aylık süre zarfında konağın Büyükşehir Belediyesi’ne devri gerçekleşmedi.

Hazırlanan Proje, Anıtlar Kurulu tarafından onaylandı

Tarihi konak devredilmemesine rağmen, Malatya Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan devir işlemlerini takip ederken, bir yandan da Konağın restorasyonu için proje hazırladı. Hazırlanan proje Sivas Anıtlar Kurulu tarafından onaylanırken, projenin uygulanması için konağın devir işlemlerinin tamamlanması bekleniyor.

Ek Hizmet Binası olarak planlanıyor

Konağın özgünlüğünün korunmasının esas alındığı restorasyon projesi sonrasında, Tarihi Karakaş Konağı’nın Malatya Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası olarak kullanılması planlanıyor.

Animasyon görüntülerinin de hazırlandığı Tarihi Karakaş Konağı restorasyon projesi içerisinde; çalışma odaları, çeşitli toplantı salonları, misafir karşılama ve misafir bekleme salonları ile çeşitli hizmet odaları bulunuyor.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız