SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Projenin Hedefi Kadınlar'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) tarafından uygulanacak olan AB destekli "İki Elin Sesi Var" adlı projenin tanıtımı yapıldı.

Esnaf Sarayı'nda yapılan tanıtım toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Ali Can Bozkurt, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İŞKUR İl Müdürü Yaşar Karataş, ESOB Başkan Vekili Orhan Özbek, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, oda başkanları, TSO Genel Sekreteri Sait Kabadayı, ESOB Genel Sekreteri Nazmi Güneş ile davetliler katıldılar.

"İki Elin Sesi Var" adlı Projenin Koordinatörü Ömür Akkel proje kapsamında 120 kadının eğitileceğini söyleyerek, "Daha önce yürütücülüğünü yaptığımız Kadın Girişimciliği Destekleme Projesinde olduğu gibi İki Elin Sesi Var projemizde de hedeflerimizin kat be kat üstüne çıkarak çok başarılı bir çalışmaya Avrupa Birliğinin finansman sağladığı Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarakta hem yürütücülüğünü hem de projenin belli bir miktar finansmanının üstlendiğimiz projemizin başarılı sonuçlar elde etmesi; bu kadar bilgiye ve kendini var etmeye hazır kadınlar içerisinde pek de güç olmayacaktır. Avrupa Birliği yolunda ilerlemenin bir ayağının aksak olmaması için kadınlarımızın çağdaş uygarlık seviyesinde yaşamlara kovuşmasındaki sorumluluk bilinci ile çalışmalarımızı şekillendirmekteyiz" dedi.

ESOB Başkan Vekili Orhan Özbek'te, "Projenin genel hedefi yetişkin kadınların işgücü piyasasına dahil olmalarını, sosyal ve ekonomik hayata etkin biçimde katılmalarının desteklenmesi, becerilerinin geliştirilmesi yoluyla yerel ve özel sektörün ihtiyaçları doğrultusunda istihdamları önündeki engelleri kaldırmaktır. Malatya'daki 120 yetişkin kadının, proje kapsamında oluşturulacak danışmanlık merkezi aracılığı ile işletmelerini açacak veya yeni iş bulacak bilgi seviyesine getirilmesidir. Projenin genel
hedefi yetişkin kadınların işgücü piyasasına dahil olmalarını, sosyal ve ekonomik hayata etkin biçimde katılmalarının desteklenmesi, becerilerinin geliştirilmesi yoluyla yerel ve özel sektörün ihtiyaçları doğrultusunda istihdamları önündeki engelleri kaldırmaktır. Malatya'daki 120 yetişkin kadının, proje kapsamında oluşturulacak danışmanlık merkezi aracılığı ile işletmelerini açacak veya yeni iş bulacak bilgi seviyesine getirilmesidir.

Projede eğitilen, uzun süreli ve mesleği olmayan 120 işsizin hayat boyu öğrenme proje bitiminden en geç 2 ay içerisinde kendi işini kurması veya iş bulması beklenmektedir. Bu sayede yeni işletme sayılarının artması olağandır" ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız